logotype
Hjälp barn i utsatthet - ge din gåva nu

”Jag bad Gud att ta bort alkoholen, och han gjorde det”

Lars uppväxt i Midsommarkransen, Stockholm kantades av, som han själv säger, en massa dumheter samt alkoholmissbruk. Tillvaron fortsatte med fängelsevistelser, fyllehistorier och trasiga relationer. Han försökte hela tiden motbevisa Bibeln och tron på en Gud men tillslut gick det inte mer. Läs och lyssna på om Lars väg till Gud.

Jag växte upp i ”Kransen” med en ensamstående mor. Jag gick i skolan i Västeberga och gjorde inte det färdigt utan började tidigt med en massa dumheter.

Så småningom skaffade jag en bil och började va inne i stan i 15-års åldern och det blev en hel del dricka. Så mycket dricka i så många år så att jag i 25-års åldern kom in på behandlingshem, och därifrån höll jag på att springa därför att när jag kom in på behandlingshemmet så är det första jag ser tre bostäver – G U D – därför att på väggen på behandlingshemmet var det uppsatt en bön och den började med ”Gud.

De här åren efter behandlingshemmet och fram till att jag kom till tro de är väldigt, väldigt röriga. Det är många svarta hål och jag vet inte riktigt i vilken ordning saker är. Jag vet att det har varit fyllehistorier, olika jobb, olika trasiga relationer, det har varit fängelse, det har varit allt.

Gud, jag kunde bara inte tro på Gud. Tro på Jesus utan att kunna bevisa för mig själv att det som stod i Bibeln var sant. Så jag började försöka motbevisa Bibeln. Och det gick inte. Det som stod var sant.

När jag väl hade bevisat för mig själv att Gud var sann; att Bibeln var sann, att Jesus var sann, då kunde jag be Gud som någon som stod rakt framför mig, någon som jag hade respekt för, någon som jag högaktade, att ta bort alkoholen.

Och han gjorde det. Och jag har varit nykter i 13 år.

”Ingenting kan förstöra relationer som missbruk, och ingenting kan vårda relationer så som Gud, som Jesus kan. Idag är mina relationer friska.”

Lars

Jag har sett många kyrkor i Sverige och utomlands, många församlingar. För min del så känner jag att jag har hittat hem, på Frälsningsarmén kår 393. Det här var en del av min väg till Gud.

Ska vi be för dig?

Vill du be till Gud?

Herrens bön eller Fader vår som den är mer känd för att heta, är den mest centrala bönen inom kristendomen. I den nya översättningen heter bönen Vår fader.

Enligt Bibeln var det Jesus själv som lärde ut den här bönen på ett berg i Galileen, som en del av sin bergspredikan. Händelsen beskrivs i Matteusevangeliet (Matteus 6:9-12).

Vår fader 

Vår Fader, du som är i himlen.
Låt ditt namn bli helgat.
Låt ditt rike komma.
Låt din vilja ske, på jorden så som i himlen.
Ge oss idag det bröd vi behöver.
Och förlåt oss våra skulder, liksom vi har förlåtit dem som står i skuld till oss.
Och utsätt oss inte för prövning, utan rädda oss från det onda.
Ditt är riket, din är makten och äran, i evighet.
Amen.

Vill du gå en alphakurs om kristen tro?

En alphakurs består av tre delar: måltidsgemenskap, föredrag och samtal kring dagens ämne. Ta gärna kontakt med Frälsningsarmén på din ort eller en annan församling, om vi inte finns på din ort.