logotype
Hjälp barn i utsatthet - ge din gåva nu

Påsken förvandlar liv

För fler än 2 miljarder människor över hela världen innebär just den här helgen tre dagar som förändrar allt. Skärtorsdag, långfredag och påsksöndag. I 2000 år har vi i den kristna kyrkan firat dessa dagar till minne av att Jesus dog, men framför allt till minne av att han uppstod från döden. Och, även om du inte själv är kristen är påskens berättelse relevant, och till och med skriven, för dig.

Påsken berättar att Guds kärlek till dig till är starkare än alla omständigheter, till och med starkare än döden. Världen omkring oss kan kännas mörk, framtiden kan kännas osäker och livet kan kännas kallt och ensamt, men sedan den första påsken kan ingenting skilja oss från Guds kärlek, för att citera Bibeln. Den finns överallt, och kan förändra allt.

Det kanske finns omständigheter i ditt liv som tynger dig, eller saker i världen runt omkring som skrämmer dig. Då finns Gud där för dig, en bön bort, med en kärlek som långt fler än två miljarder människor redan har upplevt.

Andakt i påsk

Lägg ditt liv i Jesu händer nu i påsk och låt honom få ge dig sitt framtidshopp! För vet du, människor som ber att Gud ska ta över får faktiskt en ny identitet. De blir människor som avspeglar himmelriket. Inte perfekta, men nystartade och nyfödda med Gud. Jesus gav sitt liv för dig. Han tar hand om dig när du lever och när du en gång ska lämna den här tillvaron. Det är påskhelgens stora hopp och glädje!

Påskandakten läses av Bo Jeppsson, ledare för Frälsningsarmén i Sverige.

Om du vill - be en enkel bön:

Jesus, Guds son, jag vet inte riktigt vem du är, men jag längtar efter att få träffa dig. Jag vill inte vara orolig för döden eller jaga efter livet. Jag vill lägga mitt liv i dina händer, vila i din kärlek och tro på vad du gjorde för oss på korset. Gud, visa att påskens budskap om evigt liv också gäller mig. Amen.

Vill du veta mer om påsken och kristen tro?

Ska vi be för dig?

Vill du be till Gud?

Herrens bön eller Fader vår som den är mer känd för att heta, är den mest centrala bönen inom kristendomen. I den nya översättningen heter bönen Vår fader.

Enligt Bibeln var det Jesus själv som lärde ut den här bönen på ett berg i Galileen, som en del av sin bergspredikan. Händelsen beskrivs i Matteusevangeliet (Matteus 6:9-12).

Vår fader 

Vår Fader, du som är i himlen.
Låt ditt namn bli helgat.
Låt ditt rike komma.
Låt din vilja ske, på jorden så som i himlen.
Ge oss idag det bröd vi behöver.
Och förlåt oss våra skulder, liksom vi har förlåtit dem som står i skuld till oss.
Och utsätt oss inte för prövning, utan rädda oss från det onda.
Ditt är riket, din är makten och äran, i evighet.
Amen.

Vill du gå en alphakurs om kristen tro?

En alphakurs består av tre delar: måltidsgemenskap, föredrag och samtal kring dagens ämne. Ta gärna kontakt med Frälsningsarmén på din ort eller en annan församling, om vi inte finns på din ort.