logotype
Hjälp barn i utsatthet - ge din gåva nu

Att läsa bibeln

Bibeln är egentligen ett helt bibliotek av böcker med en gemensam röd tråd genom alltsammans - Guds kärleksbudskap till människan. För ditt eget läsande presenterar vi här en plan som ett hjälpmedel att hitta rätt i Bibeln.

En uppslagen bibel.

Bibeln är en bok som har påverkat människor under många århundraden och har satt sina spår i människors liv. Jag vet inte vilken relation du har till boken bibeln som sådan, men bibeln är en berättelse om Guds plan för mänskligheten.

Tänk om bibeln har något mer att ge till dig och mig? Tänk om den skulle kunna fungera som en guidebok i livet, där den skulle kunna få ge dig och mig vägledning och goda råd när vi behöver dem.

Guds kärleksbudskap till människan

Bibeln är egentligen ett helt bibliotek av böcker med en gemensam röd tråd genom alltsammans - Guds kärleksbudskap till människan. Tänk om det här är sant? Tänk om det här funkar? Tänk om det här är verkligt även i vår tid?

Bibelstudiegrupper, alphagrupper, bibelskola på distans

Meningen med bibeln är egentligen inte att var och en ska sitta för sig själv och läsa den. Bibeln hör ihop med kyrkan och ska gärna läsas eller höras i en gemenskap. De flesta kyrkor/församlingar har bibelstudiegrupper eller Alpha-grupper där man tillsammans får fundera över det man läser. Frälsningsarmén är en av dem. Kontakta Frälsningsarmén på din ort för mer information.

En bibelläsningsplan

För ditt eget bibelläsande presenterar vi här en plan som ett hjälpmedel att hitta rätt. Vill du fördjupa ditt läsande presenterar vi också ett alternativ och länkar till olika hjälpmedel som kan vara användbara: www.bibeln.se , www.alphasverige.se och www.antautmaningen.se

Låter det för svårt? Du kan åtminstone prova - ingen kan lära sig att simma utan att ge sig ut i vattnet.

Vi önskar dig lycka till och Guds välsignelse i läsandet.

Ska vi be för dig?