logotype
Hjälp oss ge fler en god jul

För människor i utsatthet

Här kan du läsa mer om olika insatser och möjligheter för att hjälpa människor i utsatthet eller för dig som är utsatt. 

Hjälp oss ge fler en god jul

Julen närmar sig, en högtid som många förknippar med kärlek, glädje, gemenskap, gåvor och god mat. Värre är det för dem som har det tufft ekonomiskt, flytt från krig eller inte har någon att fira med. Men med din gåva kan vi hjälpa fler att få en god jul.

Barn, unga och familj

Meningsfulla fritidsaktiviteter kan förhindra utanförskap och minska risken att hamna snett i tillvaron då destruktiva inslag som kriminalitet, droger och missbruk i olika former kan bli följden. Frälsningsarmén har också många verksamheter för föräldrar i utsatthet som kan få stöd på olika sätt.

Hemlöshet

Frälsningsarmén möter många hemlösa och de som riskerar att bli det. För oss är alla medmänniskor som förtjänar värdighet och omtanke. Därför gör vi vad vi kan för att erbjuda den som behöver en varm säng, mat i magen, rena kläder och en dusch men också ett lyssnande öra.

Missbruksvård

Människor med alla typer av missbruk får hjälp hos våra institutioner och i öppenvården. Vi har idag behandlingshem och boende med stöd på flera platser i landet. Redan när Frälsningsarméns behandlingshem Kurön startade för hundra år sedan, hade vi under ett tjugotal år hjälpt människor att bekämpa sitt alkoholmissbruk.

Missbruksvård - artiklar

Frälsningsarmén erbjuder hjälp mot alla typer av missbruk hos våra institutioner. Här kan du läsa artiklar om vårt arbete med missbruksvård.

Porrberoende

7 av 10 män och 3 av 10 kvinnor konsumerar regelbundet porr och många upplever sig fast i ett missbruk som kan kännas omöjligt att ta sig ur. Starta om är Frälsningsarméns verksamhet för att hjälpa människor ur bundenhet och in till frihet.

Medberoende

Medberoende handlar om att man blir lika engagerad i det problem som personen med ett missbruk har, vilket skapar en destruktiv obalans i en familj och som ofta präglar en familj under ett missbruk.

Människohandel

Varje dag begås brott mot mänskligheten. Varje dag kränks det mänskliga värdet. Varje dag förminskas miljontals människor till något ovärdigt, till produkter i en slavhandel där de köps och säljs som handelsvaror.

Utsatta kvinnor, äldre och arbetslöshet

Vi har skyddade boenden för utsatta kvinnor, verksamhet för äldre och stöd till dig som är arbetslös.

Integration och migration - Ny i Sverige

Inom Frälsningsarméns kårer/församlingar och sociala verksamheter möter medarbetare flyktingar och immigranter som vill delta i vår gemenskap.

Social utsatthet - artiklar

Frälsningsarmén hjälper människor i utsatthet.