logotype
Hjälp människor i nöd - ge en gåva nu

Barnet som förändrade världen

Låt din jul bli en tid när du tar barnet i famn. När du stillar rörelserna, öppnar hjärtat och tar emot. Allt det andra som julen brukar innebära är också härligt men Jesus är julens största gåva. Han älskar dig och han vill gå vid sin sida in i det nya året – och resten av ditt liv.

Har du besökt ett nyfött barn någon gång? Då vet du hur man ofta beter sig när man närmar sig den lilla. Allt liksom bromsas upp, rummet blir stilla, besökarna går ner i tonläge och samlar sig kring bebisen. Det blir nästan en helig känsla i rummet. Så litet är barnet men så starkt ändå, eftersom alla förändras av mötet.

När Gud sänder sin egen son Jesus Kristus till jorden stannar allt upp på samma sätt. Först sjunger änglar i natten så att hela universum dånar. Herdarna, arbetargrabbarna på ängen, blir förskräckta.  Stjärnhimlen ritas om. Sedan blir det stilla och mjukt kring krubban. Besökarna knackar på. Högutbildade eller enkla och fattiga. Ett barn är fött och alla är djupt berörda, inte bara föräldrarna. För ingen som varit nära Guds egen son kan gå opåverkad därifrån.

”Ty ett barn blir oss fött, en son blir oss given. På hans axlar vilar herradömet, och hans namn är: Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig Fader, Fridsfurste. ”

Jesaja 9:6

Frälsningsarmén har under året mött många barnfamiljer i de sköraste situationer. Som lämnat hus eller hemland, som hotar att bli vräkta, är rädda för våld, eller som har förlorat jobbet och inte kan betala mat eller kläder åt sina små. Att hjälpa en familj blir för oss ett sätt att tjäna Gud själv.

Du kan också få möta Jesus och få just ditt liv förvandlat. Låt din jul bli en tid när du tar barnet i famn. När du stillar rörelserna, öppnar hjärtat och tar emot. Allt det andra som julen brukar innebära är också fint och härligt. Men Jesus är julens största gåva. Han älskar dig och han vill gå vid sin sida in i det nya året – och resten av ditt liv.

Jag önskar dig en riktigt god och välsignad jul!

Hälsningar Bo Jeppsson,
Frälsningsarméns ledare i Sverige och Lettland.

Text: Carina Tyskbo
Video och foto: Jonas Nimmersjö

Ska vi be för dig?

Frälsningsbön

Den som vill ta emot Jesus och tillhöra honom kan be den här bönen:

Himmelske Far, jag är ledsen för allt som jag har gjort fel i mitt liv. (Här kan du stanna upp och be om förlåtelse för något som du har på ditt samvete).

Käre Gud, förlåt mig. Nu vill jag vända mig bort från allt som är ont och fel. Tack för att du sände din son, Jesus, för att dö på korset för mig så att jag kan få förlåtelse och bli fri. Från och med nu vill jag följa och lyda honom som min Herre.

Tack för att du erbjuder mig förlåtelse och din Helige Ande. Jag vill ta emot den gåvan nu.

Gud, kom in i mitt liv med din Helige Ande, och stanna kvar hos mig för alltid. I Jesu Kristi namn. Amen.

Vill du gå en alphakurs om kristen tro?

En alphakurs består av tre delar: måltidsgemenskap, föredrag och samtal kring dagens ämne. Ta gärna kontakt med Frälsningsarmén på din ort eller en annan församling, om vi inte finns på din ort.