logotype

Hällnäs integration

Målet med projektet är att integrera dessa personer i svenska samhället. Minska utanförskapet och ensamheten och ge dem trygghet och skapa goda relationer. Samt för de troende hitta en god gemenskap.

Genom åren har det lilla samhället förändrats på många sätt. Hällnäs har likt hela Västerbottens inland blivit märkt av centraliseringen som orsakat att många flyttat från byarna ut till kusten för att studera eller arbeta. Tidigare hade byn både ICA och Konsum, en bensinstation, post, hantverkare, bland mycket annat. Idag ser det annorlunda ut. Hus och lokaler står tomma och många som valt att bo kvar börjar bli till åren. Men det har börjat hända saker. Frälsningsarméns förhoppning är att skapa en mötesplats som främjar integration och samtidigt ger tillfälle att predika evangeliet om Jesus – om så ibland med ord.

Följande projekt för integration, motverka utanförskap och ensamhet och skapa trygghet finns på Frälsningsarmén i Hällnäs.

Bakgrund

Det lilla samhället Hällnäs lider av stora språkbarriärer och segregation invånarna emellan. Utan ett gemensamt språk eller ens en gemensam plats att träffas på är det svårt att lära känna varandra, bygga sammanhållning och tillit. Detta vill Frälsningsarmén i Hällnäs ändra på.

Kårledare Elsa Hägglund berättar;

– Frälsningsarméns kårlokal har blivit som ett nav i Hällnäs. Här träffas folk med olika språkbakgrund. De lär känna varandra och tränar svenska. Vi ser hur språkträning och en plats för gemenskap skapar integration.

Syfte och mål med projektet

Målet med projektet är att integrera dessa personer i svenska samhället. Minska utanförskapet och ensamheten och ge dem trygghet och skapa goda relationer. Samt för de troende hitta en god gemenskap.

Målgrupp

Antal 20-30 personer med utländsk bakgrund.  Ensamma kvinnor, mödrar och barn som flytt kriget i Ukraina är en del av dessa.

Matchar detta integrationsprojekt din stiftelses ändamål?

Då är vi intresserade av att ansöka om projektbidrag hos er. Lämna gärna dina kontaktuppgifter i formuläret nedan så hör vi av oss!

Insamlingshandläggare: Lars Beijer
Telefon: 08-56228255
E-post: foretag@fralsningsarmen.se