Mot människohandel
Människohandel är vår tids slavhandel som vi på Frälsningsarmén aktivt försöker motverka. Varje dag förminskas miljontals människor till produkter i en slavhandel där de köps och säljs som handelsvaror i globala nätverk av grov organiserad brottslighet.
Frälsningsarméns kamp mot människohandel handlar om att bryta exploateringen och ge de utsatta skydd och stöd. Vårt arbete bygger på ett människorättsbaserat förhållningssätt. Det handlar om att stärka de utsattas levnadsvillkor och ge dem möjligheten att åter äga sin framtid.
Stöd till utsatta kvinnor
Bland de bostadslösa är utsattheten större för kvinnor än för män. De löper också större risker att bli utsatta för våld och människohandel. Hjälpen kan vara ett akut boende eller handla om skydd och en tillflyktsort undan våld.
Skyddat boende för våldsutsatta kvinnor med barn. På Skogsbo, som är ett skyddat boende, möter Frälsningsarmén kvinnor som varit utsatta för våld i en nära relation. Det inkluderar hedersrelaterat våld och människohandel. Där får de skydd, stöd i kontakt med myndigheter, till exempel socialtjänst, polis och advokat. Alla kvinnor har en kontaktperson, en kurator, som de får hjälp av att bearbeta det de varit utsatta för.
Bidrag från stiftelser till vårt arbete under 2023
Antal stiftelser som bidrog: 44
Total summa stiftelsebidrag: 12,8 miljoner kronor
Bidragens ändamål:
- Barn- och ungdomsverksamhet
- Barn och barnfamiljer i socioekonomisk utsatthet
- Integration och språkträning
- Människor på flykt från Ukraina
- Skydd av våldsutsatta kvinnor
- Arbete mot människohandel
- Människor i hemlöshet
- Rehabilitering av missbrukare
- Äldre i utsatthet.
Vill din stiftelse stödja Frälsningsarmén?
Lämna gärna dina kontaktuppgifter i formuläret nedan så hör vi av oss!
Kontakt: Lars Beijer, ansvarig stiftelsebidrag
Telefon: 08-56228255
E-post: foretag@fralsningsarmen.se
Läs mer om vårt arbete
Buss blir bas för stöd till hemlösa ›
Bussen fungerar som ett mobilt samtalscenter och med den som bas söker man upp människor i utsatthet på Stockholms Central och erbjuder dem stöd. Läs mer!
”Runt 80 barn kommer till oss varje vecka i Husby-Järva” ›
Allt fler hittar till Frälsningsarmén i Husby-Järva. Nu vill man fördjupa relationerna, utöka föräldrakontakten och erbjuda unga ledarskapskurs.
Systerskap av olika kulturer på skyddat boende ›
På Skogsbo, Frälsningsarméns skyddade boende, möts kvinnor med olika bakgrund som alla flytt en våldsam tillvaro. Arbetet kan ibland kännas tungt, men belöningen är att se kvinnorna lämna boendet rakare i ryggen, och mer medvetna om sitt värde och sin rätt till frihet.