logotype

Hällnäs barn

Erbjuda aktiviteter på en trygg och säker plats. Där barnen får mötas på fritiden. Integrera barn från andra kulturer och språk.

Genom åren har det lilla samhället förändrats på många sätt. Hällnäs har likt hela Västerbottens inland blivit märkt av centraliseringen som orsakat att många flyttat från byarna ut till kusten för att studera eller arbeta. Tidigare hade byn både ICA och Konsum, en bensinstation, post, hantverkare, bland mycket annat. Idag ser det annorlunda ut. Hus och lokaler står tomma och många som valt att bo kvar börjar bli till åren. Men det har börjat hända saker. Frälsningsarméns förhoppning är att skapa en mötesplats som främjar integration och samtidigt ger tillfälle att predika evangeliet om Jesus – om så ibland med ord.

Följande projekt för integration, motverka utanförskap och ensamhet och skapa trygghet finns på Frälsningsarmén i Hällnäs.

Syfte och mål

Erbjuda aktiviteter på en trygg och säker plats. Där barnen får mötas på fritiden. Integrera barn från andra kulturer och språk.

Målgrupp

 Ca. 35 barn/vecka i fördelat på tre åldersgrupper.

Matchar detta integrationsprojekt din stiftelses ändamål?

Då är vi intresserade av att ansöka om projektbidrag hos er. Lämna gärna dina kontaktuppgifter i formuläret nedan så hör vi av oss!

Insamlingshandläggare: Lars Beijer
Telefon: 08-56228255
E-post: foretag@fralsningsarmen.se