logotype

Trygghet i Hällnäs

Följande ungdomsprojekt för integration, motverka utanförskap, mobbing och ensamhet och skapa trygghet finns på Frälsningsarmén i Hällnäs.

Genom åren har det lilla samhället förändrats på många sätt. Hällnäs har likt hela Västerbottens inland blivit märkt av centraliseringen som orsakat att många flyttat från byarna ut till kusten för att studera eller arbeta. Tidigare hade byn både ICA och Konsum, en bensinstation, post, hantverkare, bland mycket annat. Idag ser det annorlunda ut. Hus och lokaler står tomma och många som valt att bo kvar börjar bli till åren.

Men det har börjat hända saker. Frälsningsarméns förhoppning är att skapa en mötesplats som främjar integration och samtidigt ger tillfälle att predika evangeliet om Jesus – om så ibland med ord.

Följande projekt för integration, motverka utanförskap och ensamhet och skapa trygghet finns på Frälsningsarmén i Hällnäs.

Bakgrund

Efter att vi nyligen arbetat i skolan har vi sett att det saknas trygga stabila vuxna som ”ser” ungdomarna. Vuxna som har tid att sitta ned och prata, engagera sig och agera utanför lektionstid.

Syfte

Skapa trygghet motverka mobbing och utanförskap stötta på olika sätt.

Målgrupp

Ungdomar (personal) på kommunens högstadieskola ca. 200 elever som riskerar tanförskap, ¨mobbing, rasism, psykisk ohälsa och drogmissbruk.

Matchar detta trygghetsprojekt din stiftelses ändamål?

Då är vi intresserade av att ansöka om projektbidrag hos er. Lämna gärna dina kontaktuppgifter i formuläret nedan så hör vi av oss!

Insamlingshandläggare: Lars Beijer
Telefon: 08-56228255
E-post: foretag@fralsningsarmen.se