logotype

Aktieutdelning

Genom att skänka din aktieutdelning till Frälsningsarmén behöver du ej betala kapitalskatt. Din gåva ökar då i värde med 40 procent för oss. Det här är resultatet av att det sedan sommaren 2006 är möjligt för privatpersoner att skattefritt skänka sina aktieutdelningar till skattebefriade ideella organisationer med allmännyttiga ändamål – som Frälsningsarmén.

Så här gör du

Om du har dina aktier hos en bank eller annan kapitalförvaltare så skall du göra ”Frälsningsarmén” till mottagare (”rättighetshavare”) till din utdelning minst en vecka före bolagsstämmanLadda ner gåvoblanketten här (PDF) som du fyller i och sedan tar du kontakt med din bank eller kapitalförvaltare som hjälper dig.

Om du är kund hos Avanza eller Nordnet så har du möjlighet att direkt på din sida hos nätmäklaren, välja att ge din utdelning som gåva till oss. Följ instruktionen hos din nätmäklare.

Du kan kontakta din bank, kapitalförvaltare eller besöka bolagens hemsidor för att se när bolagsstämman äger rum om du inte fått inbjudan som aktieägare till bolagsstämman.

Villkor som gäller för att du ej skall behöva betala kapitalskatt

  • att det är kontant utdelning från ett börsnoterat bolag
  • att aktierna är registrerade på dig som privatperson


Du kan även läsa mer på www.aktiegavan.se om hur man gör när man vill skänka sin aktieutdelning till en organisation.

Fördjupad information om aktiegåva (PDF)

Kontaktinformation