logotype

Integration i Bergsjön, Göteborg

Det största problemet i förorterna är att barnen inte känner sig som en del av det svenska samhället trots att de är födda i Sverige. Vårt mål är att inkludera! Vi vill sprida hopp och medverka till att barnens vardag ska bli tryggare och stadsdelen varmare. 

Bakgrund

Frälsningsarméns projekt Jesaja arbetar i Göteborg med migration, integration och människor i utsatthet.

Vi finns på plats ute på gatan, på Migrationsverkets boenden, men arbetar också med att samordna fler aktörer från civilsamhället. Har tidigare också varit på kriminalvårdsanstalt.

Sedan 2020/21 finns vi också i Bergsjön i Göteborg, en av de stadsdelar polisen benämner som särskilt utsatt område. Frälsningsarmén, som tidigare hade en annan verksamhet där, var på väg att lämna området och hade sagt upp lokalerna pga ekonomiska svårigheter. Detta kändes helt fel och efter en tuff tid så ändrades planen och vi i Frälsningsarméns projekt Jesaja fick istället ta över ansvaret och börja arbeta i området. 

Syfte och mål

Det största problemet i förorterna är att barnen inte känner sig som en del av det svenska samhället trots att de är födda i Sverige.

 Vårt mål är att inkludera! Vi vill sprida hopp och medverka till att barnens vardag ska bli tryggare och stadsdelen varmare. 

Målgrupp

Vi satsar framförallt på barnen. Vi möter många barn på deras väg hem från skolan. Barnen går främst på mellanstadiet. 

Tidplan

Vi är på plats långsiktigt.

”Vart ska vi vara om inte i orten? Vem ska ta ansvar om inte vi? Inte helt enkelt men nödvändigt. Vi satsar på barnen och bidrar för framtiden. Relationsbyggande är A och O. Utdelning av bullar och ballonger med budskap är vårt arbetssätt. Förbön för området, professioner och individer bidrar vi också med. Vår gula fika- och infovagn ska rulla i området för att hjälpa oss att lyckas framåt framöver. Vi är ihärdiga, tålmodiga och envisa. Våra hjärtan är överlåtna.”

Anki Thunman, projektledare

Matchar detta integrationsprojekt din stiftelses ändamål?

Då är vi intresserade av att ansöka om projektbidrag hos er. Lämna gärna dina kontaktuppgifter i formuläret nedan så hör vi av oss!

Insamlingshandläggare: Lars Beijer
E-post: foretag@fralsningsarmen.se