logotype

Musikprojekt i Runneryd, Nässjö

Vi kände en drivkraft inom oss att göra något för barn och familjer i den segregerade delen Runneryd i Nässjö. När vi insåg hur vår orkester kunde få bli en väg in i en naturlig gemenskap med andra människor startade vi en musikskola som nu består av en blandning av barn med olika bakgrund som möts på Frälsningsarmén.

Bakgrund

Vi ser segregation och utanförskap som ett av samhällets absolut största problem.

Vi kände en drivkraft inom oss att göra något för barn och familjer i den segregerade delen Runneryd i Nässjö.

När vi insåg hur vår orkester kunde få bli en väg in i en naturlig gemenskap med andra människor startade vi en musikskola som nu består av en blandning av barn med olika bakgrund som möts på Frälsningsarmén.

Syfte och mål

Att minska segregation och utanförskap i stadsdelen Runneryd i Nässjö.

Vi kan också fungera som en väg vidare till kulturskolan i stan som många av de här barnen annars inte skulle komma till. Vi ser även verksamheten ur ett större perspektiv där barnen och deras familjer kan lära känna och bli en del av vår församlingsgemenskap. 

Målgrupp

Vi riktar oss främst till barn från det segregerade området Runneryd i Nässjö, men inte bara de, utan även andra barn, så att vi får en blandning när det gäller etnisk bakgrund. Vi välkomnar barn från 9 år och uppåt, även föräldrar är välkomna. 

Tidsplan

Detta är en pågående verksamhet med mycket lång framförhållning. Man kan, som tidigare nämnts, börja som 9-åring men sen finns det egentligen ingen övre åldersgräns utan man slussas med tiden in i vår vuxenorkester där den äldsta medlemmen är över 80 år och de yngsta just 9 år.

Matchar detta musikprojekt din stiftelses ändamål?

Då är vi intresserade av att ansöka om projektbidrag hos er. Lämna gärna dina kontaktuppgifter i formuläret nedan så hör vi av oss!

Insamlingshandläggare: Lars Beijer
Telefon: 08-56228255
E-post: foretag@fralsningsarmen.se