logotype

Skogsbo - skyddat boende

Våld i nära relation, hedersvåld och människohandel är samhällsproblem som drabbar kvinnor särskilt hårt. För att möta problemet driver Frälsningsarmén Skogsbo som är ett skyddat boende för kvinnor som precis lämnat en våldsam relation.

Bakgrund

Våld i nära relation, hedersvåld och människohandel är samhällsproblem som drabbar kvinnor särskilt hårt. För att möta problemet driver Frälsningsarmén Skogsbo som är ett skyddat boende för kvinnor som precis lämnat en våldsam relation. Placeringar sker i huvudsak via socialtjänst och varar normalt 3–8 månader. Vi har plats för 15 kvinnor och ungefär 21 barn.

De kvinnor och barn som kommer till Skogsbo har fått lämna allt – sitt hem, arbete, skola, förskola, vänner och kanske familj. Hos oss börjar processen att starta på nytt efter ett trauma, vilket ofta är smärtsamt och krävande.

Målgrupp

Kvinnor som varit utsatta för våld i nära relation, hedersrelaterat våld eller människohandel och deras eventuella medföljande barn (0–18 år).

Syfte

Syftet är att ge skydd, trygghet och stöd till våra klienter, så att de kommer ut stärkta och hittar sin väg i livet och samhället.

Mål

  • Att våra klienter ska komma ut stärkta och klara livet på ett eget boende.
  • Att deras tunga processer av traumahantering ska vägas upp av positiva upplevelser på Skogsbo.
  • Att deras barn ska få en trygg och stimulerande tillvaro under sin tid på Skogsbo.

Metod

Rikliga stödsamtal skapar trygghet och säkerhet hos kvinnorna och stärker deras inre skydd, så att de praktiskt vet hur de kan skydda sig själva från förövare framöver. En fin miljö och roliga kreativa aktiviteter ger kraft till traumahanteringen och stärker dessutom anknytningen mellan mamma och barn.

Matchar Skogsbo din stiftelses ändamål?

Då är vi intresserade av att ansöka om verksamhetsbidrag hos er. Lämna gärna dina kontaktuppgifter i formuläret nedan så hör vi av oss!

Insamlingshandläggare: Lars Beijer
Telefon: 08-56228255
E-post: foretag@fralsningsarmen.se