logotype
Hjälp oss ge fler en god jul

Medlem - artiklar

Artiklar och nyheter för medlemmar i Frälsningsarmén.

Ett varmt välkomnande kompenserade det kalla vårvädret

Fredagen den 8 april till måndagen den 11 april besökte stabschef för internationella Frälsningsarmén, kommendör Lyndon Buckingham och världssekreterare för andlig livsutveckling, kommendör Bronwyn Buckingham Frälsningsarmén i Sverige och Lettlands territorium. Kommendörerna hade varnats för det nyckfulla väder som april månad kan leverera. Det var kallt, men värmen av gemenskap och senare solen höjde temperaturen.

Premiär för nytt galleri på Söderkåren

Ett tidigare kafé på Söderkåren såg i helgen dagens ljus som konstgalleri. Det festliga vernissaget drog både intresserade Söderbor och kårmedlemmar för konstmingel, samtal och fika.

Recension av Sven Nilssons bok ”Under fanan, hundra år av tacksamhet”

En unik person har skrivit en unik bok om ett Sverige i förvandling där författaren visar att människor både i och utanför Frälsningsarmén kan göra skillnad.

70-årsjubileum för kadettringen Troskämparna

Ingvar Fallström tillhörde dessa trons kämpar som blev frälsningsofficerare 1947. I år firar kadettringen 70-årsjubileum. Här berättar Ingvar om tiden på Frälsningsarméns Krigsskola (numera Officersskolan) och något från sitt eget liv i Frälsningsarmén samt hur 70-årsjubiléet kommer att gå till.

Nya behov leder till nya kurser

Konflikthantering i hotfulla situationer, Lex Sarah, att motverka människohandel och hur man blir en pionjär är några av de rubriker som finns i kursprogrammet. Frälsningsarmén erbjuder sina medarbetare ett stor antal kurser då det finns så mycket olika verksamheter inom organisationen. Liksom samhället och behoven förnyas kursutbudet allteftersom.

Praktik och teori på Frälsningsarméns Officersskola

Frälsningsarméns två-åriga utbildning till frälsningsofficer bygger på tre pelare. Den viktigaste är den personliga andliga utvecklingen, de andra är de teoretiska kurserna samt praktiken på fältutbildningskåren. Halva tiden är fältutbildning, andra halvan är självstudier. På Officersskolan tillbringar eleverna/kadetterna, nio veckor per läsår.

Södertälje Musikkår bjuder in till brassfestival

Brassfestival för gammal och ung: För fjärde året i rad arrangerar Musikkåren i Södertälje ett evenemang för alla brassintresserade. Lördag 22 oktober spelar sex musikkårer från olika städer tillsammans. Klockan 16 bjuds det in till konsert. Initiativtagarna hoppas på att detta kan fortsätta vara en årlig tradition.