logotype
Hjälp ett barn ut ur ensamhet i sommar - ge en gåva nu

Stridsropet nr 2

” Saliga är de som skapar frid, de skall kallas Guds barn”

Matteus 5:9

Fler artiklar från tidigare nummer av Stridsropet

Gospelkören förde dem samman

Andreas och Carolina Nilsson är båda officerare i Frälsningsarmén. Andreas arbetar på ledningskontoret på Frälsningsarméns högkvarter och Carolina arbe­tar som kårledare på Söderkåren i Stockholm. Vad fick dem att vilja bli officerare i Frälsningsarmén och hur de får sin tro att växa?

Porträtt på Julia Adolfsson samt innehållet i UNG-boxen med till exempel kort där det står Tips på ämnen för 10 böner.

Nylanserat inspirationsmaterial för barn och familjer

I oktober 2022 lanserade Frälsningsarmén UNG en ”Välkommen hem – livet med Jesus-box”. Den innehåller färdiga samlingar för barnledare att plocka ur, men även inspiration för familjer att bjuda in Jesus i vardagen.

”Jag är glad att få leva”

Bröstcancer och utmattningsdepression. Barbro Olsson är en överlevare, men att ha en profetisk tjänst har inte heller varit friktionsfritt. Nu njuter den nyblivna pensionären av friheten och bjuder på fika i sekelskiftesvillan i Stockholms skärgård.

Elisabeth Hjerpe står framför Officersskolans byggnad.

”Alla är kallade av Gud”

Varje människa bär på en kallelse från Gud och en del är menade att bli frälsningsofficerare. Kandidatsekreteraren Elisabeth Hjerpe på Frälsningsarméns Officersskola vill få människor att upptäcka Guds unika plan för just deras liv.

Helen lutar sig mot ett trästaket och tittar leende in i kameran, i bakgrunden syns skogen.

Gud vet vad han gör

Att växa upp i en familj med spel- och alkoholmissbruk lämnade Helen Lidman med en känsla av ensamhet och vilsenhet. Hon försökte döva tomheten med jobb, alkohol och relationer men hittade inget som kunde fylla tomrummet. Tills hon mötte Gud.

En mamma hissar skrattande sin leende lille son upp i luften inne på Frälsningsarmén i Eksjö. Runt omkring dem står Pernilla och Lina och tittar leende på.

Nytt hopp för Frälsningsarmén i Eksjö

Fler och fler knackar på kyrkdörren, sedan Pernilla Ålöv och Lina Ragnar gjort en nystart i Eksjö. Familjer, Jesus och relationsbyggande finns i fokus.

Kommentar till generalens tal

Frälsningsarméns general Brian Peddle gjorde några uttalanden i sitt inledningstal till ledarskapskonferensen  i Vancouver, Kanada, som väckt frågor hos en del medlemmar i Frälsningsarmén i Sverige. På veckans program står flera ämnen, bland annat erfarenheterna från det globala symposiet om sexualitet som Frälsningsarmén anordnade i Singapore tidigare i höst.

Vi vill förtydliga att Frälsningsarmén i Sverige vill låta det vara högt i tak för samtal med respekt för varandra i denna fråga. Samtalet är inte avslutat, utan fortsatt öppet för den dialog som pågår kring ämnet.

Frälsningsarméns verksamheter välkomnar och ger hjälp till alla utan åtskillnad, och var och en som tror på Jesus är välkommen att bli medlem i Frälsningsarmén. Det finns inte heller någon diskriminering när det gäller vilka som kan vara volontärer, anställda, gäster och brukare eller deltagare i våra verksamheter.

På TC överste Bo Jeppssons uppdrag,
Robert Tuftström, chefssekreterare.