logotype
Hjälp barn i utsatthet - ge din gåva nu

Södertälje Musikkår bjuder in till brassfestival

Brassfestival för gammal och ung: För fjärde året i rad arrangerar Musikkåren i Södertälje ett evenemang för alla brassintresserade. Lördag 22 oktober spelar sex musikkårer från olika städer tillsammans. Klockan 16 bjuds det in till konsert. Initiativtagarna hoppas på att detta kan fortsätta vara en årlig tradition.

Snart är det dags för den årliga Brassfestivalen på kåren i Södertälje. Lördagen 22 oktober samlas hornmusikanter i olika åldrar där för att spela tillsammans. Det hela mynnar ut i en konsert med start klockan 16.00. De medverkande musikkårerna är Swedish Central Band, med musikanter från Stockholmsområdet, Östgöta Brass, med representanter från olika kårer i främst Östergötland, Vasakårens Vasa Band, Musikkårerna på Söderkåren och i Örebro samt Södertälje som står som värd.

- Det är fantastiskt att vi kan samla så många musikanter inom Frälsningsarmén för att spela för varandra och alla andra intresserade. Det är lite som en kongress, säger Peo Ahrnéll.

Han är administratör och övergripande ansvarig för Brassfestivalen och spelar själv i Södertälje Musikkår.

- Vi som varit med ett tag saknar den "gamla tidens" kongresser där människor från hela Sverige kom samman för gudstjänster, marscher genom stan, musikgudstjänster samt musikantmöten där olika musikkårer spelade, fortsätter han.

Under Brassfestivalen spelar varje musikkår separat och det blir ett varierat musikutbud. Innan konserten drar igång spelar Haugesunds Musikkår från Norge, som gästar kåren denna helg. Festivalen vänder sig till alla med intresse för brassband och arrangeras för fjärde året i rad. Inträdet kostar 140 kronor och biljett kan köpas i förskott. Lokalen rymmer omkring 150 personer.

- Vi hoppas och tror att vi kan utveckla detta till ett årligt återkommande evenemang i Södertälje där musikkårer från olika delar av Sverige kommer att medverka, säger Peo Ahrnéll.

Text: Teresia Jansson
Foto: Jonas Nimmersjö