logotype
Hjälp människor i akut utsatthet - ge en gåva nu

Programkontoret

Välkommen till programkontorets sida! Programkontorets uppdrag är att ge stöd och redskap till Frälsningsarméns arbete runt om i landet. Tillsammans med kårer och verksamheter vill vi visa på Jesus och leva ut Guds rike.

Alla verksamheter i Frälsningsarmén arbetar utifrån visionen ”Välkommen hem – Livet med Jesus”. Information, inspiration och material kopplat till visionen finns på www.fralsningsarmen.se/valkommenhem  

Barn och unga är viktiga för oss i Frälsningsarmén! På programkontoret finns UNG-teamet för att ge stöd, verktyg och inspiration till er som jobbar med barn och ungdomar. Ansvarig för UNG-teamet är Jennie Gallardo, ung@fralsningsarmen.se 

Mer information från Fa-UNG finns på: www.fralsningsarmen.se/ung

 

Kontakta programkontoret genom att skriva till programkontoret@fralsningsarmen.se 
eller ring 08-562 282 00.

En yngre man med Frälsningsarméns sköld på jackan sitter på en bänk vid en basketplan med en liten pojke som håller i en basketboll. Båda ler in i kameran.

Lokalt ledarskap

Du som är ledare i Guds rike har en viktig roll i det som Gud vill göra i den här tiden.   Det finns många områden i en kår där det behövs ett lokalt ledarskap: undervisning, socialt arbete, barn- och ungdomsverksamhet, ekonomi och administration, själavård, medlemsvård, sång och musik, gudstjänstliv, styrelsearbete med mera.

Tre glada tjejer som tittar in i kameran. Tjejen i mitten gör "peace"-tecknet med ena handen.

Material och resurser för kårer och verksamheter

Här finner du tips och idéer för arbetet i kåren/verksamheten.

En person som håller i en penna och signerar ett dokument.

Kalendarium och arrangemang

Ta del av arrangemang som händer i Frälsningsarmén under året.

Ung kvinna sjunger med mikrofon i ena handen och andra handen lyft ovanför huvudet. Ett kors står i bakgrunden.

Musikrådet

Vi vill inspirera och vägleda det musikaliska och kreativa arbetet ute i landet. Musikrådet kan också fungera som ett bollplank för att ge tips och idéer till olika sammanhang och koppla ihop personer och grupper med varandra som är engagerade i liknande situationer och kan utbyta erfarenheter.

Ryggtavlan på en person iklädd friluftskläder och med ryggsäck. Personen springer upp för ett berg.

Sociala Dagar 13-15 september 2023

Nu har Sociala Dagar 2023 genomförts Här kommer länk till utvärdering av arrangemanget (kommer även via mail till alla deltagare) https://forms.office.com/e/i83uMneMd1   Tack för att du bidrar med din feedback. Vi vill ha ditt svar senast 6/10   --------------------------------------------------------------- Välkommen till inspirerande Sociala dagar 2023 - att stanna upp och slipa verktygen.   Temat för dagarna är människovärde och mänsklig värdighet.Inbjudna gäster är Hans Swärd (professor i socialt arbete) och Emanuel Karlsten (journalist).   Arrangemanget vänder sig endast till anställda inom Frälsningsarmén (ansvarig för någon del av kårens sociala arbete/kaplan/rektor för en förskola/verksamhetschef eller biträdande verksamhetschef på en social institution/verksamhet)   Sociala dagarna 2023 kommer att hållas på Frälsningsarmén i Malmö, Gråbrödersgatan 9, 211 21 Malmö.   Här finner du en inbjudnings-affisch : Sociala Dagar 2023 Inbjudan   För frågor kontakta dc-socialt@fralsningsarmen.se eller per-uno.aslund@fralsningsarmen.se   För mer information/program/anmälan se längre ner på sidan.