logotype
Hjälp ett barn i utsatthet - ge en gåva nu

Artiklar

Artiklar och nyheter för medlemmar i Frälsningsarmén.

De som nominerats till general för Frälsningsarmén är från vänster i bild: nuvarande stabschef kommendör Lyndon Buckingham, kommendör Kenneth Hodder nationell ledare för Frälsningsarmén i USA, överste Diana Macdonald, territoriell ledare för Frälsningsarmén i Pakistan och kommendör Merle Heatwole, territoriell ledare för Frälsningsarmén i Latinamerika.

Nomineringarna klara - nu börjar valet av ny general

Här är de fyra kandidater som är nominerade till att bli ny ledare, general för Frälsningsarmén i världen.

Överstarna Christina och Bo Jeppsson, territoriella ledare för Frälsningsarmén i Sverige och Lettland vid Höga rådets välkomstmöte .

Höga rådet har börjat

Höga rådet inleddes under lördagen den 20 maj 2023 med ett tre timmar långt farvälmöte för sittande general Brian Peddle och hans fru kommendör Rosalie Peddle. I mötet hälsades också de 112 delegaterna till Höga rådet välkomna.

Christina och Bo Jeppsson står utanför Frälsningsarméns högkvarter i Stockholm.

Bo och Christina Jeppsson är med på Höga rådet

Överstarna Bo och Christina Jeppsson, territoriella ledare för Frälsningsarmén i Sverige och Lettland är två av fyra svenskar som kallats till Höga rådet som startar 18 maj. De två andra är kommendörerna Johnny och Eva Kleman, som arbetar på det internationella högkvarteret i London.

Höga rådet bakom kulisserna

Att samla 112 delegater till Frälsningsarméns Höga råd kräver god planering för att logistik och det praktiska ska fungera. Den person som har huvudansvaret är överste Peter Forrest, chefssekreterare på internationella högkvarteret i London. Han och några kollegor kommer att vara med under själva höga rådet, inte som delegater men för att det praktiskt ska gå att genomföra.

Delegaterna från 2018 års high council kommer ut genom en dörr för att tillkännage den nya generalen.

Frälsningsarmén väljer sin 22:a general

I maj kommer en ny general väljas till världsledare för Frälsningsarmén. General Brian Peddle, som valdes till general år 2018, går i pension i augusti.

Var med och stötta Frälsningsarmén i världen

Vi i Sverige har nu möjlighet att påverka Frälsningsarméns framtid i världen. Tack för att du är med och bidrar med din gåva och i bön!

Välkommen att delta i musikalen Superstar – om tidernas hjälte!

Välkommen till ett interaktivt musikaldrama om hjälten Jesus. Här får du fördjupa dig i en av bibliska historiens största händelser kring påsken.

Ewa-Marie och Markus Kihlagård

Programkontorets januarihälsning - Tomt i kylskåpet

Januari månad är för många en svår månad. Efter att julklapparna är öppnade och julmaten uppäten gapar det tomt, både i kylskåp och plånbok. Människor som lever utan ekonomiska marginaler känner av detta extra mycket. Hos andra kanske inte den ekonomiska tomheten är den värsta utan känslan och upplevelsen av tomhet inuti. Nu är festen över och det blev inte mer än så. Vad ska jag fylla min vardag med?

Frälsningsarméns världsledare general Brian Peddle

Generalens nyårshälsning - En gång för alla

Guds omsorg för oss började med ett nytt förbund som började med korset. Detta fokuserar på vad Gud har gjort för oss och inte på vår egen strävan och ansträngning. Det är en ny början som föds när vi själva kapitulerar och vandrar med "en gång för alla Gud" som säger; "min nåd är tillräcklig för dig".

Södertälje Musikkår bjuder in till brassfestival

Brassfestival för gammal och ung: För fjärde året i rad arrangerar Musikkåren i Södertälje ett evenemang för alla brassintresserade. Lördag 22 oktober spelar sex musikkårer från olika städer tillsammans. Klockan 16 bjuds det in till konsert. Initiativtagarna hoppas på att detta kan fortsätta vara en årlig tradition.

Information kring ny webb

Här finns information kring hur ni arbetar med er nya hemsida. 

Nya behov leder till nya kurser

Konflikthantering i hotfulla situationer, Lex Sarah, att motverka människohandel och hur man blir en pionjär är några av de rubriker som finns i kursprogrammet. Frälsningsarmén erbjuder sina medarbetare ett stor antal kurser då det finns så mycket olika verksamheter inom organisationen. Liksom samhället och behoven förnyas kursutbudet allteftersom.

Praktik och teori på Frälsningsarméns Officersskola

Frälsningsarméns två-åriga utbildning till frälsningsofficer bygger på tre pelare. Den viktigaste är den personliga andliga utvecklingen, de andra är de teoretiska kurserna samt praktiken på fältutbildningskåren. Halva tiden är fältutbildning, andra halvan är självstudier. På Officersskolan tillbringar eleverna/kadetterna, nio veckor per läsår.

70-årsjubileum för kadettringen Troskämparna

Ingvar Fallström tillhörde dessa trons kämpar som blev frälsningsofficerare 1947. I år firar kadettringen 70-årsjubileum. Här berättar Ingvar om tiden på Frälsningsarméns Krigsskola (numera Officersskolan) och något från sitt eget liv i Frälsningsarmén samt hur 70-årsjubiléet kommer att gå till.

Ett varmt välkomnande kompenserade det kalla vårvädret

Fredagen den 8 april till måndagen den 11 april besökte stabschef för internationella Frälsningsarmén, kommendör Lyndon Buckingham och världssekreterare för andlig livsutveckling, kommendör Bronwyn Buckingham Frälsningsarmén i Sverige och Lettlands territorium. Kommendörerna hade varnats för det nyckfulla väder som april månad kan leverera. Det var kallt, men värmen av gemenskap och senare solen höjde temperaturen.

Premiär för nytt galleri på Söderkåren

Ett tidigare kafé på Söderkåren såg i helgen dagens ljus som konstgalleri. Det festliga vernissaget drog både intresserade Söderbor och kårmedlemmar för konstmingel, samtal och fika.

Recension av Sven Nilssons bok ”Under fanan, hundra år av tacksamhet”

En unik person har skrivit en unik bok om ett Sverige i förvandling där författaren visar att människor både i och utanför Frälsningsarmén kan göra skillnad.

Porträttbild av general Lyndon Buckingham.

Frälsningsarméns 22:a general vald - general Lyndon Buckingham

Lördagen den 27 maj valde Frälsningsarméns Höga råd kommendör Lyndon Buckingham, nuvarande stabschef, till att bli Frälsningsarméns 22:e general. Han kommer nu tillsammans med sin fru kommendör Bronwyn Buckingham leda Frälsningsarmén i världen.