Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Stötta Frälsningsarmén i världen

En hälsning från Bo Jeppsson, Frälsningsarméns ledare i Sverige och Lettland.

”Nu kan vi inte reparera den här bilen fler gånger”, säger Francois Nsengimana, projektofficer i Rwanda, när han berättar om hur den enda bilen blivit stående efter otalet kostsamma lagningar.

Utan bilen är det omöjligt att komma till de platser i landet där hjälpen behövs som mest. Man når inte de byarna där det ska startas väskhantverk för kvinnor eller köpas in grisar eller kycklingar till fattiga familjer. Utan bilen kan man inte frakta material till utbildning av nya officerare eller till taket på kåren som behöver lagas, där alla nya medlemmar ska fira sina gudstjänster.

”En bil kostar i Rwanda lika mycket som i Sverige”, berättar Francois vidare.  ”Månadslönen för en officer är runt 1200 kronor. Ekvationen går inte ihop. Vi vill resa upp fattiga, rusta lärjungar i församlingarna och sprida ordet. Vi växer ur kyrkorna - men material och byggnader saknas. Och nu också vår bil.”

Frälsningsarmén är en internationell rörelse. Vi finns i den rikare delen av världen men också på ett antal platser med otillräckliga resurser. Där enkla, praktiska saker saknas för att anställda och volontärer ska kunna sköta arbetsuppgifter som för oss är självklara. Här behöver vi alla hjälpa till och ge.

Med gåvor får vi tillsammans bära våra medlemmar i utsatta länder. Tillsammans för Kristus!

Ge din gåva

Varmt tack!

Bo Jeppsson, ledare för Frälsningsarmén i Sverige och Lettland

Publicerat: 2022-02-15Skriv ut