logotype

Anmälan

Frälsningsarméns samling på Torp: Ett förvandlat liv!

Lördagen den 22 juni kl.10.30-12.30

Vi möts för att inspireras och utmanas i vårt gemensamma uppdrag. Kom och ta del av berättelser om förvandlade liv och goda exempel från Frälsningsarméns arbete. Vi lyssnar till vår samfundsledare Bo Jeppsson och får chans att samtala med varandra om möjligheter och utmaningar i vår tid. Vi får också tid att be för strategiskt viktiga områden i vårt uppdrag.

Efter samlingen kan du köpa fika eller lunch vid något av de caféer och matställen som finns på Torp och kanske fortsätta de goda och viktiga samtalen med några nya eller gamla vänner som också är på Torp.  

Samlingen kommer att äga rum i tonårstältet på område 9.

För planeringen av samlingen behöver vi din anmälan senast den 8 juni.

Hoppas vi ses! Anmäl dig via denna länk

Logotype för Konferensen Torp 2024

Torp är en allkristen konferens som varje år arrangeras av Evangeliska Frikyrkan. Platsen Torp ligger på slätten mellan Kumla, Fjugesta och Örebro. Mer information kommer att fyllas på under våren. Håll utkik och börja prata om detta i era sammanhang så ses vi på Torp i sommar! Välkomna!

Drönarbild över området där Torp-konferensen håller till. Foto: Elias Gruvheden

Årets tema:

Att ta emot glädje från himmelen och att bli sänd till att ge det vidare.

I en tid då vi möts av nyheter om krig, otrygghet och förlorat livsmod söker vi riktning och hopp. Risken är att rädslans kultur sprider sig och blir det som definierar och sätter reglerna. Till alla som skälver till inför denna sköra tillvaro kommer Jesus med evangelium – ett glädjebud om att uppståndelsens kraft är en realitet och att dödens udd är bruten.

I biblisk tid var glädjebudbäraren den som sprang tillbaka till folket från krigsfältet och proklamerade att segern är vunnen. På samma sätt får vi ta emot ett budskap från framtiden om att Jesus kommer att triumfera över allt och att allting kommer blir upprättat.

Ett bud om glädje handlar inte om att ta oss ur det liv vi möter utan om att få vara förankrade i ett annat rike. Då blir glädjen från Gud en kraftkälla att ösa ur och vi får leva i orden från Nehemja: Var inte bedrövade, för glädje i HERREN är er styrka.

Det Jesus sa i början av sin tjänst här på jorden är ger en tydlighet om hans ärende både då och nu:

Herrens ande är över mig, ty han har smort mig till att frambära ett glädjebud till de fattiga. Han har sänt mig att förkunna befrielse för de fångna och syn för de blinda, att ge de förtryckta frihet och förkunna ett nådens år från Herren.

Torp 2024 handlar om att ta emot glädje från himmelen och att bli sänd till att ge det vidare.

Kom Helige Ande!

Hur märks det att Frälsningsarmén är på plats på Torp?

Att Frälsningsarmén är på plats på Torp kommer att märkas på olika sätt. Först och främst genom att vi är många som beslutar oss för att åka på Torp! Det gör skillnad att du som är en del av Frälsningsarmén kommer dit.

Under veckan kommer olika talare från Frälsningsarmén att medverka vid seminarier och gudstjänster. Vi kommer att ansvara för lovsången i en gudstjänst och konsert en av kvällarna. Våra tonåringar möts på Torp för årets Summercamp och på lördagen kl.10.30 kommer vi att ha en egen samling för alla som tillhör eller känner sig hemma i Frälsningsarmén.

Frälsningsarméns eget tält på Torp!

Under hela veckan kommer vi ha ett eget tält på konferensområdet! Där kan man droppa förbi för att koppla av en stund och möta andra som också är på Torp. I tältet ska vi presentera vad Frälsningsarmén gör och passa på att prata med människor som är nyfikna. Under veckan hålls det också olika seminarier i tältet.

  • Vårt tält är där skölden syns på "Torp Arena".
  • Våra tonåringar kommer att tälta där skölden är på område 18.
  • Vår egen samling kommer att vara i Tonårstältet på område 9.

24/7 bön under Torp

Under Torpkonferensen pågår bön dygnet runt. Människor från hela landet men också från andra delar av världen ber. Bönen sker dels i Bönehuset som finns på området men det går också bra att ta ansvar för ett bönepass hemifrån. Vid vissa tidpunkter pågår andra samlingar i Bönehuset, parallellt med bönen.

Vill du vara med och be? Skriv upp dig på ett bönepass via; 24-7 Prayer International - Sign-Up

Varje pass är en timma och det kan vara flera olika personer eller grupper som ansvarar för samma pass, så det är bara att fylla på.

Välkommen med i bönen!

Gudstjänster och barnmöten är gratis och det behövs ingen anmälan för att ta del av det. Det går också att köpa mat och fika utan föranmälan. Till seminarier och konserter kan man antingen köpa en biljett eller köpa ett seminarieband för flera dagar, detta köps på plats på Torp.

Praktisk information

Adress till Torp:  Kräcklinge, 692 93 Kumla

Logi:

De allra flesta som besöker Torp bor på camping som är på konferensområdet men det går naturligtvis också bra att hitta boende i närheten på hotell eller liknande.

Den 3 mars 20.00 öppnas bokningen för fält 4 och 5 som är elplatser för dem som också vill hjälpa till som volontärer. Den 10 mars kl. 20:00 öppnas bokning för hela området.

Det går inte att boka endast några dagar utan man kan bara förboka en hel vecka. Om man planerar att dyka upp bara någon dag eller två så går det att söka upp campingreceptionen på plats utan att boka innan och betala för de dygn man är där, men vanligtvis är alla el-platser redan bokade då och även de bästa platserna som ligger mest centralt på området. 

Klicka här för att komma till bokningen för boende

Mat:

Frukost, lunch, middag, glass och fika  finns att köpa på konferensområdet. 

Människor går genom en campingplats med bilar och husvagnar med kylväskor i händerna.
Foto: Ludwig Werner

Summercamp Torp Edition

I sommar har Frälsningsarmén valt att förlägga sitt Summercamp för tonåringar på Torp. Torp konferensen erbjuder så mycket bra undervisning och aktiviteter för unga och därför vill vi ge våra tonåringar en chans att få ta del av detta. Vårt UNG team kommer att vara på plats för att ansvara för gänget från Frälsningsarmén och våra tonåringar kommer att tälta tillsammans på campingen, äta ihop och hänga med varandra, samtidigt som de får chansen att uppleva en kristen sommarkonferens och upptäcka att det finns många tonåringar som vill följa Jesus i vårt land. För tonåringar som vill vara med på Frälsningsarméns summercamp på Torp behövs anmälan.
Mer information om Summercamp 2024 finns här

Varför ska jag åka på Torp?

Torp är en fantastisk möjlighet att möta människor från hela Sverige som vill följa Jesus och som längtar efter att fler i vårt land ska få möta honom. På Torp kan vi som tillhör Frälsningsarmén få bli utrustade för vårt uppdrag. Det finns massa bra seminarier, samtal och gudstjänster att ta del av. Det är också en plats att nätverka med och lära känna andra kristna.  Kom för att fylla på med tro och inspiration, vara i Guds närvaro, njuta av naturen och dela gemenskapen.