Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Kära läsare

”Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud…” Lukas evangelium 2:13. Vi firar i dagarna detta frigörande av himmel på jorden i och med Jesu födelse. Och jag vill stanna upp och tänka på den vackra och mångfacetterade bilden av himmel på jorden som också vårt samfund, Frälsningsarmén, är en del av att spegla.

Stridsropet nr 5- 2021

Det är jultider och med det går tankarna gärna i särskilda banor, liksom handlingar på en rad olika sätt. Är det då inte på sin plats att i dessa inledande rader rikta ett tack till dig, till er i tusental, som i dessa dagar går de extra stegen, gör den extra insatsen för att stötta Frälsningsarméns julinsamling? Ta emot ett tack från vårt huvudkontor, men jag tilllåter mig att också vara tolk för alla lokala medarbetare runt om i landet. I dagarna tar de tacksamt emot från dig, från er, olika former av support i samband med denna årliga stora insamling. Tack!

En ”extra” present

Mina tankar i dessa tider har av olika anledningar gått till en julgåva jag fick för – låt oss säga – länge sen. I familjens gemenskap öppnade och höll jag i min hand för första gången ett kalejdoskop. Just denna gåva var nog inte avsedd att vara årets julklappshöjdpunkt, men en sådan där ”extra” present. Nu vill jag ju inte verka otacksam men där och då förstod jag nog inte helt att fascineras någon längre stund av det vackra som framträdde när man vred på tuben några varv och glasbitarna eller pärlorna bildade nya färgsprakande mönster. Det stod på sin hylla och någon gång då och då blev den använd, innan den åkte in i skåpet för gott. Slut på den historien.

En liten skärva av Jesus

Till nyligen. Jag använde i en predikan en i mitt tycke vacker bild som illustration. Den var sammansatt inte av glasbitar eller pärlor som i ett kalejdoskop, men av pixlar. Små, små prickar som tillsammans skapar en bild. Den bild som framträdde med hjälp av hundratals, kanske tusentals prickar föreställde Jesus, men i själva verket var varje prick ett mikroporträtt av en människa. En människa som bekänner sig till Jesus. I det drar jag en parallell till kalejdoskopets glasbitar eller pärlor, där varje person genom tron på Jesus blir en liten skärva av Jesus och himmel. En liten ”pärla” för Guds rike på jorden. Och satta tillsammans framträder en bild, klarare och klarare ju fler dessa pärlor är.

Gud välsigne dig

”Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud…” Lukas evangelium 2:13.
Christina JeppssonVi firar i dagarna detta frigörande av himmel på jorden i och med Jesu födelse. Och jag vill stanna upp och tänka på den vackra och mångfacetterade bilden av himmel på jorden som också vårt samfund, Frälsningsarmén, är en del av att spegla. Och inte bara samfundet, utan varje enskild människa, bärare av Jesus, en skärva av himmel. Gud välsigne dig som den pärla i mångfalden, och i den vackra bilden av himmel som du är.

Christina Jeppsson, samfundsledare för Frälsningsarmén i Sverige tillsammans med Bo Jeppsson

Ledaren är publicerad i Frälsningsarméns tidning Stridsropet nr 5 - 2021

Skriv ut