Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Stridsropets ledare - Mod och hopp

Som en person med djup tro, vill jag att ni ska veta att grunden för min hälsning – allt av det bästa – är min fasta tro på en kärleksfull, trofast Gud. Han är inte långt borta eller svåråtkomlig för oss, okänslig för våra omständigheter. Utan han är en som gråter med oss, som vill dela våra liv och som vill hjälpa oss att uppleva det bästa därför att det är hans önskan.

Stridsropet nr 1 - 2019

Låt mig, eftersom detta är min första ledare på det nya året, börja med att önska er "allt av det bästa" för år 2019. Och fastän jag skriver dessa ord, allt av det bästa, känner jag mig lite obekväm… Jag är helt medveten om det faktum att somliga läsare står inför svårigheter som hotar att göra år 2019 till allt annat än det bästa, och inte alls allt av det bästa.

När livet återgår till det vanliga efter jul-firandet, kan verkligheten bli skrämmande för många. Detta nummer av Stridsropet riktar fokus mot några av dessa ”efter-julen-utmaningar”: människor behöver hjälp för att kunna handskas klokt med sina pengar, människor har för litet pengar för att kunna förse sina familjer med det nödvändigaste såsom exempelvis mat och människor har inte tillgång till rent vatten. När vi lägger till de stora utmaningar som möter vårt samhälle och hela världen, låter ”allt av det bästa” ännu mer ogripbart. Och ändå, trots de utmaningar vi kanske möter 2019, kvarstår min önskan för er: Allt av det bästa för 2019!

Jag vågar göra det när jag ser det inspirerande mod och det oföränderliga hopp jag ser hos dem som uthärdar sina svårigheter och liksom reser sig över dem. Mod som inte bara hjälper dem att stå ut utan att också gå sida vid sida med andra som också möter utmaningar. De visar hopp trots motgångar och en tro på att något bättre kan uppnås. Detta okuvliga hopp syns i ögonen på de förvandlade människor jag har privilegiet att möta på mina resor i Sverige och Lettland. Jag känner modet i deras berättelser och hör den modiga, hopp­fulla tonen i deras röster. Deras fasta tro på att allt av det bästa är möjligt för dem de möter och betjänar.

Det är sant att somliga människor kan finna detta mod och hopp inom sig själva. Hur det går till är ett mysterium för mig och kanske också för dem själva. Men, som en person med djup tro, vill jag att ni ska veta att grunden för min hälsning – allt av det bästa – är min fasta tro på en kärleks­full, trofast Gud. Han är inte långt borta eller svåråtkomlig för oss, okänslig för våra omständigheter. Utan han är en som grå­ter med oss, som vill dela våra liv och som vill hjälpa oss att uppleva  det bästa därför att det är hans önskan. Under julen firar vi att Gud sände sin son för att ge oss bästa möjliga liv. 

Kommendör Clive Adams, Frälsningsarméns ledare i Sverige

Denne Gud, som beskrivs av aposteln Paulus som allt hopps Gud, ger mig tillförsikt och mod att önska er allt av det bästa. Det bästa du kan uppleva under år 2019 är att finna honom och låta honom dela detta år med dig.

Må hoppets Gud fylla er med all glädje och frid när ni tror på honom, så att den heliga An­dens kraft gör ert hopp allt starkare. Romar­brevet 15:13 NUB

/Kommendör Clive Adams, ledare för Frälsningsarmén i Sverige och Lettland.

Skriv ut