Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Ledare - Gott nytt år!

”Jag vet vilka tankar jag har för er”, säger Herren, ”nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.” (Jer 29:11) Det är den sortens framtid jag önskar dig. Det är den sortens år jag önskar dig!

Stridsropet nr 1 - 2020

För många av er känns denna hälsning feltajmad ... det är mer än två veckor sedan året började. Du har redan gått vidare och omfamnat 2020 med alla utmaningar och möjligheter det medför. Då detta är det första numret av Stridsropet för 2020, uppmuntrar jag er dock att hänga med när jag återvänder – mycket kort – till årets start. Så, gott nytt år!

Att gå in i ett nytt år är en betydande existentiell upplevelse eftersom vi medvetet eller omedvetet går förbi en milstolpe i våra liv. Många springer förbi, märker knappt och tillåter verkligen inte ögonblicket att påverka dem i deras huvudstupa lopp genom livet. Andra tar en paus och tar chansen att fundera över livets resa.

Att ta en paus är sunt ur ett psykologiskt perspektiv. Särskilda tillfällen, till exempel ett nytt år, får oss att reflektera över våra liv mer omfattande än vanligt - att tänka på var vi har kommit ifrån, var vi är och vart vi är på väg. En sådan reflektion inspirerar oss ofta att sätta mål för att förbättra eller till och med förändra olika saker. Denna process kallas för ”nystart-effekten”. Psykologer hävdar att den fungerar eftersom den skapar ett tomt blad för människor för att fatta nya, bättre beslut och lämna misstag i det förflutna, samt en känsla av att vara obesudlad när vi fortsätter vår livsresa.

Att ta en paus i början av det här nya året är också viktigt ur ett andligt perspektiv. Vi som tror på och som har ett förhållande till Gud skulle beskriva denna process som mycket mer än psykologisk. För den troende är det en djupt andlig upplevelse. Vi pausar, inte ensamma med våra egna självfördömande tankar, utan i närvaro av en nådefull Gud.

Denna utgåva av Stridsropet innehåller en artikel om ”Starta-om”, ett arbete bland människor som blivit beroende av pornografi. Det är ett underbart projekt där människor som var bundna hittar befrielse. Det är en tjänst som pekar – även genom sitt namn – mot en ny början med Guds nåd. De som får hjälp vet att det är en underbar, befriande upplevelse, där tidigare misstag och missade möjligheter inte bara är ett avslutat kapitel, utan faktiskt helt avskrivna, som en skuld som har efterskänkts.

På samma sätt utvidgas Guds nåd till oss alla att förlåta, rena, förnya och hjälpa oss att återuppta vår resa i närvaro av En vars tankar och planer för oss är för vår välfärd och en framtid fylld med hopp:

Kommendör Clive Adams, Frälsningsarméns ledare i Sverige

”Jag vet vilka tankar jag har för er”, säger Herren, ”nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.” (Jer 29:11)

Det är den sortens framtid jag önskar dig. Det är den sortens år jag önskar dig. Så, en sista gång, önskar jag er ett gott nytt år 2020!

/Kommendör Clive Adams, ledare för Frälsningsarmén i Sverige och Lettland.

Skriv ut