logotype
Hjälp barn i utsatthet - ge din gåva nu

Information från Programkontoret - maj 2024

Här publiceras delar av Programkontorets informationsbrev som kan vara relevanta för dig som medlem eller soldat att ta del av. Brevet kommer ut cirka en gång per månad och syftet är att berätta om saker som är på gång. 

Din eld behövs för hjärtan kalla…

Din eld behövs för hjärtan kalla. De orden som skrevs av William Booths för mer än 125 år sedan känns väldigt aktuella idag. De talar rakt in i vår tid. Kalla hjärtan. Ensamhet. Oro. Hopplöshet. Rädsla. Hårdhet. Vi behöver den Helige Ande mer än någonsin!

Din eld behövs för hjärtan kalla
Sänd din eld! Sänd din eld! Sänd din eld!
Den värmer och förnyar alla.
Sänd din eld! Sänd din eld! Sänd din eld!

 Ur sång 436 FA:s sångbok, av W.Booth

Den värmer och förnyar alla.

Vi behöver värmas upp och förnyas av den helige Ande. Bibeln talar om att Anden gör jorden ny. Det märks just nu i naturen där vi ser det fantastiska under som våren innebär. Hela jorden nyskapas. Det ger hopp om att Gud kan göra något nytt i våra liv men också i världen som helhet.

Du sänder din Ande, så skapas liv. Du gör jorden ny. Ps. 104:30 (Bibel 2000)

I folkbibeln är översättningen lite annorlunda:

Du sänder din Ande, då skapas de och du förnyar jordens ansikte.

Du förnyar jordens ansikte. Det låter nästan som att den Helige Ande kan ge ett ansiktslyft!

Denna jord är i ett desperat behov av ett ansiktslyft. Inte någon ytlig skönhetsoperation utan ett djupgående inre ingripande som ger förnyelse på många plan.

Vi befinner oss mellan påsk och pingst. Det är en tid att vara i bön, väntan och längtan att Gud ska göra något nytt. Den helige Ande vill ge oss tröst, hjälp, mod och rådgivning i vår dagliga vandring.

Vad skulle hända om alla människor på jorden – barn och familjer, äldre och yngre, makthavare och kungar, artister och influensers, dagligen bad med nedanstående ord ur Psaltaren:

Lär mig att göra din vilja, ty du är min Gud. Må din goda Ande leda mig på jämn mark.  Ps. 143:10 (Bibel 2000)

/Markus och Ewa-Marie Kihlagård
Programchef och Biträdande Programchef

Logotype för Konferensen Torp 2024

Torp

Hoppas ni planerar för Torp i sommar! Vi ser fram emot att ses och särskilt roligt blir det att möta er på Frälsningsarméns samling ”Ett förvandlat liv” lördagen den 22 juni kl.10.30.

Anmäl er till Frälsningsarméns samling här

Till övriga seminarier, konserter och gudstjänsten på Torp behövs ingen anmälan.

Ny nationell ledare för UNG-teamet

Vår Territoriella Ungdomssekreterare (TUS) Jennie Gallardo har, som tidigare meddelats, fått nya order från den 1 september som kårledare i Västerås. Vi säger redan nu ett STORT TACK till Jennie för den fina och viktiga tjänst hon gjort som har uppskattats mycket av både medarbetare, barn, unga och ledare runt om i vårt land. Ni som möter henne på sommarens arrangemang, passa gärna på att säga tack!

Vi har nu glädjen att berätta att ny Nationell ledare för UNG-teamet från den 1 september blir Sara Högdahl. Med anledning av denna förändring kommer vi inom kort att påbörja rekrytering av en nationell ungdomskonsulent som alltså ersätter Sara Högdahls nuvarande tjänst. Be gärna för denna rekrytering och för Saras och Jennies nya uppdrag i höst! Be också för hela UNG-teamet som nu går in i en intensiv arbetsperiod inför sommarens läger och arrangemang.

Dag för lokala ledare – save the date!

Lördagen den 28 september arrangerar Programkontoret en "Dag för Lokala ledare". Den kommer att sändas digitalt. Boka in dagen i höstens kalender och börja prata med era ledare redan nu. Mer information kommer längre fram.

Frälsningsarmén på Järvaveckan

Frälsningsarmén kommer att vara på plats på Järvaveckan med eget tält och två seminarier. Läs mer här:

https://jarvaveckan.se/utstallare/fralsningsarmen-2024/

Mission Webinar:

Unleashing a Disciple Making Movement 13 Juni 19:30-20:45

Skärmdump för webbinarium med Matthias Demerael.

Matthias Demerael har varit med i arbetet med lärjungarörelse bland unga vuxna i Belgien. Han är en bra kommunikatör och erbjuder nya insikter om hur förvandlande lärjungaskap kan multipliceras i vår sekulära europeiska kontext.

Låt oss be att Herren förbereder oss för det han vill säga och starta i oss denna kväll. Målet med detta webinarie är att inspirera dig, utrusta dig, och välsigna dig.

Anmäl dig här https://eu.invajo.com/l/pUaQmWMduW

Mark Cotterill
Pionjärt Arbete

Musikrådet inbjuder

Är du intresserad av att skriva sånger för gudstjänster och församlingsliv? Var med på vår onlineträff för sångskrivare den 28/5 kl. 19.00-20.30. Vare sig du är nybörjare eller erfaren är du varmt välkommen! Gästtalare är officer och kårledare Rickard Carlsson med många års erfarenhet som musiklärare och musiker.

Du anmäler dig senast den 26 maj på: www.fralsningsarmen.se/musik

Har du frågor kontakta musikutvecklare Anders Beijer på 073 914 82 16 eller anders.beijer@fralsningsarmen.se

UNG

Arrangemang i sommar

Summercamp Torp-edition 19-23 juni

Nu är platserna snart fulla till Torp, Summercamp Edition. För vi kommer ju det här året ha vårt Summercamp just på Torpkonferensen. Det blir ett fantastiskt tillfälle för gött häng, träffa nya vänner och lära dig mer om vem Jesus är!

Läs mer om Summercamp Torp-edition här

BarnlägerSkapa(d)! på Hjälmargården 7-11 augusti

Välkommen att följa med på ett härligt nationellt barnläger med skapande i fokus! 

Vi längtar efter att få träffa nya kompisar, hänga med Jesus och ta reda på vad Gud har lagt ner för kreativa gåvor i just dig! Glöm inte att anmäla dig och ditt gäng så fort som möjligt för garanterad plats!

Du anmäler dig till barnlägret här

Konfirmation24

Anmälan för Konfa24 är nu stängd. Vi har haft vår första träff på Hönö, vilket blev en fin start på årets konfirmationsskola. Det blev 23 ungdomar som till slut anmälde sig och bestämde sig för att utforska och lära sig mer om den kristna tron. Det är verkligen världens finaste grupp! Nu ser vi fram mot fortsatt undervisning och lägerveckan på Ågesta i sommar!

Pågående projekt

Vi vill än en gång påminna om att vi håller på att ta fram ett material om social rättvisa! Vi vill ta tillbaka Frälsningsarméns DNA där Soppa, tvål och frälsning ska gå hand i hand med allt annat vi gör i UNG. Jesus älskade sin medmänniska och uppmanade oss att göra likadant! 

Vi spelar just nu in korta filmer på olika teman och detta ska sedan bli ett material där ni på kårerna enkelt kan samlas i smågrupper och få diskussionsfrågor mm. Vi uppdaterar löpande, men materialet släpps den 1 september! 

International day of children and young people, April 28

Om någon av er tog del av och använde materialet till den internationella dagen för barn och unga, som finns på Frälsningsarméns Internationella sida, så får ni gärna meddela Jennie Gallardo det. 

Det är inte för sent att använda det vid ett annat tillfälle än just den 28 april. Här finns det:

https://www.salvationarmy.org/ihq/idcy24#:~:text=Every%20year%20The%20Salvation%20Army,this%20is%20Sunday%2028%20April

Illustration av ordet Grow

Jennie Gallardo
Territoriell Ungdomssekreterare

/Sammanställt av Ewa-Marie Kihlagård på programsektionen