Arbetslöshet
Att ha ett arbete att gå till är inte enbart förknippat med att ha en inkomst eller att kunna försörja sig. Förutom att utföra själva arbetet så innebär det också för individen att vara med i en arbetsgemenskap, känna sig behövd och känslan av att bidra. Frälsningsarmén har 1890-talet verkat för att ge arbetslösa meningsfull sysselsättning.
Situationen för arbetslösa i Sverige
Andelen som står längst ifrån arbetsmarknaden ökar, trots att det råder högkonjunktur i Sverige.
Ca 70% av de inskrivna hos Arbetsförmedlingen bedöms ha utsatt ställning. Det motsvarar drygt 260.000st personer. I definitionen utsatt ställning ryms flera målgrupper:
- Arbetslösa ungdomar/unga vuxna
- Arbetslösa vuxna
- Långtidsarbetslösa
- Sjukskrivna
- EU-migranter
Ekonomi, relationer och självkänsla
Ett liv i arbetslöshet kan medföra att privatekonomin förändras. Till följd av det kan både familje- och vänrelationer försämras. En del av de som är långtidsarbetslösa upplever hopplöshet och uppgivenhet.
Därför vill Frälsningsarmén hjälpa de som har kommit i enarbetslöshetssituation och har olika verksamheter och flera arbetsmarknadsprogram för att möta behoven.
Vårt arbete mot arbetslöshet ›
Frälsningsarmén vill hjälpa de som har kommit i en arbetslöshetssituation och har olika verksamheter och flera arbetsmarknadsprogram för att möta de olika målgruppernas behov. I våra verksamheter har vi fått se långtidssjukskrivna människor tillfriskna och växa, och arbetslösa som genom vårt kontaktnät och insatser har fått en starkare ställning på arbetsmarknaden.
Här finns vårt arbete mot arbetslöshet ›
Är du arbetssökande? Vi hjälper dig! Prata med oss eller din handläggare på Arbetsförmedlingen. Se kontaktuppgifter nedan.
Artiklar kring vårt arbete mot arbetslöshet ›
I våra verksamheter har vi fått se långtidssjukskrivna människor tillfriskna och växa, och arbetslösa som genom vårt kontaktnät och insatser har fått en starkare ställning på arbetsmarknaden. Här kan du läsa artiklar om vårt arbete för människor i arbetslöshet.