Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Missbruksvård

Människor med alla typer av missbruk får hjälp hos våra institutioner och i öppenvården. Vi har idag behandlingshem och stödboenden på flera platser i landet. Redan när Frälsningsarméns behandlingshem Kurön startade för hundra år sedan, hade vi under ett tjugotal år hjälpt människor att bekämpa sitt alkoholmissbruk.

Foto: Carina Tyskbo

Göteborg

Lilla Bommen

Lilla Bommen vänder sig till vuxna män över 20 år och är särskilt inriktade på personer med missbruk o samsjuklighet. Här erbjuds boende med stöd och motivation. Efter boendet på Lilla Bommen kan vi inom Frälsningsarmén erbjuda en vårdkedja med möjlighet att flytta till vårt drogfria stödboende, Nylösegården i Gamlestaden. Vi kan även erbjuda behandlingsplatser på Kurön, en ö i Mälaren, Stockholm.

Nylösegården

Nylösegården är ett drogfritt stödboende för män och kvinnor över 20 år, och som är motiverade till att förändra sitt livsmönster. Här finns 21 enkelrum med god standard.

Stockholm

Kurön

Kurön är ett av landets stora behandlingshem enligt HVB (hem för vård och boende). Verksamheten har bedrivits sedan 1912 och är helt unik i sitt slag då den ligger på en av Mälarens stora öar helt utan allmän förbindelse. Målsättningen är att hjälpa människor till en andlig, fysisk, psykisk och social rehabilitering och utveckling.

Midsommarkransen

Midsommarkransen är både ett härbärge och ett stödboende för hemlösa män, ofta personer med missbruksproblem och psykisk ohälsa.

Sundsvall

Klippangården är ett stödboende och härbärge som drivs av Frälsningsarmén på uppdrag av Sundsvalls kommun. Boendet är beläget cirka 10 minuters promenadväg från Sundsvalls centrum och har plats för 19 vuxna med missbruksproblem.

Uppsala

Sagahemmet

Sagahemmets stödboende i Uppsala vänder sig till människor som blivit bostadslösa på grund av missbruk eller psykosociala orsaker. Verksamheten vill ge människor ett aktivt stöd och gästerna ska få möjlighet att komma in i ett bättre livsmönster och förberedas för ett eget boende. På Sagahemmet finns också ett natthärbärge för kvinnor. 

Skriv ut