Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Vi vill ge alla en fröjdefull jul

Det närmar sig jul och vi ser framemot gemenskap med nära och kära. Glädje och skratt, ett bord som dignar av all mat som hör högtiden till och en rejäl hög med klappar under granen. Men för alltför många är verkligheten en helt annan. Det vill vi råda bot på. Hjälp oss att i handling visa att vi önskar alla en god, glad och fröjdefull jul!

Frälsningsarmén möter och hjälper utsatta människor varje dag året runt men just kring högtider som julen blir deras brister extra kännbara. Barn, föräldrar och äldre sneglar på grannar och bekanta och sörjer att de inte har samma förutsättningar till en god och fridfull jul.

De som inte har råd och är i utanförskap

Runtom i vårt land sitter ensamma pensionärer vid sina köksbord utan att ha någon att äta julmaten med. Separerade eller sjukskrivna mammor och arbetslösa pappor känner sig nedtyngda av det faktum att de inte har råd att köpa julklappar åt sina barn. På sina rum kryper gråtande flickor och pojkar ihop när föräldrarna hamnat i fyllebråk. Dessa former av utanförskap vill vi sätta stopp för.

Vi vill se glädje i ett barns ögon, skratt från pensionären

Vi på Frälsningsarmén vill se glädjen i ett barns ögon när det tar emot och öppnar en julklapp som han eller hon bara kunde drömma om. Vi vill förse singelmamman med en julmatskasse som hon inte hade råd att köpa. Vi vill att den hemlöse ska få komma in i värmen och ta för sig av ett uppdukat julbord i någon av våra sociala verksamheter. Vi vill höra skratt och sång från pensionären som deltar i något av våra kårers julfiranden, likaså från de ungdomar som bor på något av våra hem.

Detta gjorde vi i december förra året

Frälsningsarmén bedriver social verksamhet på över 100 orter i Sverige. I december förra året delade vi ut

  • 2112 presentkort på mat,
  • 3823 matkassar,
  • 753 rekvisitioner till exempelvis kläder hos Myrorna.
  • Vid 405 unika tillfällen erbjöd vi annan form av ekonomisk hjälp till människor i nöd.
  • Vi serverade även 19 664 portioner mat eller fika, gratis eller till låg kostnad, på våra kårer och i våra sociala verksamheter och öppenvård.

Hjälp oss att sätta en liten guldkant på julhelgen för dem som inte förmår göra det själva. Med ditt bidrag kan vi tillsammans bidra till att ge alla en jul rik på fröjd!

Ge en gåva

Sätt punkt för en jul utan fröjd - Swisha "Fröjd" till 9004805

Skriv ut