Värdelös -Hans del 18

Jag ska försöka förklara mina jobbigaste stunder, då jag inte riktigt fungerar på ett bra sätt och hur jag tar mig igenom dem.

Värdelös

Den här episoden är egentligen inte märkvärdig, men det är så mycket jag i ett nötskal. Jag och min fru sitter och ser på någon film. Efter en lång dag på jobbet är jag väldigt trött. Jag somnar i soffan och vaknar då filmen är slut. Jag är ganska omtöcknad och hel off guard. Jag har nästan inte fattat att jag har somnat.  Min fru säger surt till mig att jag inte är något roligt sällskap om jag ska sova. Där någonstans börjar jag att känna mig värdelös. Spelar ingen roll att det egentligen inte är något allvarligt, jag känner mig totalt misslyckad i alla fall.

Jag gör som så många gånger förut, jag börjar spinna på tankarna och förminska mig själv. Det är väldigt mörka tankar som kommer upp i mitt huvud men på något sätt så är de också bekväma. Det är som ett brus. En plats där inget existerar mer än en loop med negativa tankar. Det är en plats som jag är väl bekant med. Det känns som om det är vad jag förtjänar.

Porr och medicin 

Min lösning brukar vara att medicinera mig med en massa klipp på telefonen tillsammans med onani. Det brukade trycka bort problemen och för en liten stund är allt bra och jag behöver inte känna något alls. Det är en av funktionerna som porren har haft. Skillnaden den här gången är att jag har slutat med porr, jag har inte den flyktvägen längre.   

Nycklen 

Vid frukostbordet nästa morgon så är jag fortfarande besviken på mig själv. Då har jag spätt på min dåliga självkänsla under hela natten. När min fru frågar vad det är så brister jag totalt. Jag förklarar att jag mår dåligt och varför. Vi pratar om det och hur vi ska lösa det när det uppstår något liknande igen. 

Det var ingen stor grej, men mitt bland de positiva saker som mitt uppbrott med porren hade givit så var det här en reality check och en påminnelse på hur jag kan behandla mig själv vid minsta motstånd. 

Demoner

Det kan tyckas att det här inte har så mycket med porren att göra, men att dela sina demoner med någon annan än porren är en av de största sakerna jag har vunnit. Jag tror min fru tycker samma sak. Vi börjar mer och mer bli det sammansvetsade team som vi är i övrigt även i de här avseendena.  Vi kom fram till att jag inte skulle tveka att berätta om det var något som gjorde att jag var på väg till ett mörkt ställe. Hon ska försöka vara uppmärksam och fråga mig när hon misstänker att något är på tok. Ofta behöver jag få frågan, för då får jag chansen att svara ärligt. 

Jag hoppas att ni förstår vad jag försöker att beskriva. Alla människor har sina egna problem. Det här är mitt och det är mycket bättre att handskas med det utan att porren är i vägen. Tillsammans med min partner hoppas jag kunna öppna upp och bli fri från mina demoner.

Mitt skrivblock  

Ganska högt på en av mina bästa listor står det att alla problem har en lösning. När jag mår som sämst är listan med bra citat och pepp som jag själv skrivit värdefull. Visst kan det kännas som att allt är kasst och att skrivblocket borde åka i papperskorgen, men bara jag börjar bläddra i blocket kan jag inte förneka att det är jag själv som har skrivit alla kloka saker som står där. Listorna är mina sanningar, manuset till mitt liv. 

Jag ska i nästa text  försöka förklara hur jag ser på sexdrift och onani  //Hasse

Hans är 46 bor i mellansverige delar regelbundet med sig om sin resa från porrbereoende till frihet.