Uppstarten - Hans del 6

Jag har bestämt mig - Jag ska kämpa för att sluta med porr. Men hur ska jag börja? Och ska jag ta med min fru på denna resa?

Uppstarten 

Den första veckan skulle inte bli något problem. En vecka har jag ju klarat innan. Det gäller bara att ha mycket att göra. Jag har alltid mycket att göra om jag vill och sanningen är att min porr har gjort att jag släpar efter en del. 

Jag är väldigt glad för att jag har hittat vart skon klämmer. Det gör att allt går väldigt lätt och upptäckten gör att glädjen kommer fram. Jag försöker att läsa på så mycket jag kan för att förstå hur jag ska ta tag i mitt avslut. Starta om körde några poddavsnitt som jag lyssnade flitigt på. Det var viktigt för mig att höra att jag inte var ensam. Genom att lyssna på poddarna kunde jag känna mig delaktig i samtalen och på så sätt träna mig på att prata sex i huvudet. Det blev ett sätt att avdramatisera sexsnacket och känna mig lugn.        

Håll fokus

Jag jobbar på. Jag tänker nästan hela dagarna på att jag har slutat. Jag försöker på något sätt hjärntvätta mig själv så att jag inte tappar fokus. Jag säger till mig själv jag att jag är Han Som Slutat med Porr. Jag tänker mig själv som en upplyst person, någon som har förstått vad det handlar om när alla andra är kvar i porrträsket.  

Drömmer om porr

Det är jobbigt då tankarna på något gammalt favorit porrklipp kommer. Det behövs inte mycket för att få full erektion och lite klibb i kalsongerna. Jag intalar mig att det är falsklarm och det funkar rätt så bra. Jag drömmer väldigt mycket. Återkommande är en dröm med skärmar med porr. Jag är lite intresserad i början, men det blir mer och mer och det går inte att släcka ner. Trycker på krysset kommer genast ett nytt klipp upp. När jag vaknar så är jag väldigt besviken på mig själv för att jag inte kunde hålla fingrarna i styr.

Efter att ha funderat en stund inser jag att jag ju faktiskt ville klicka ner klippen. Det måste betyda att min vilja att sluta även fanns med i min dröm. Det tog jag med mig som positivt och nästa gång en sådan dröm kom så drog jag faktiskt ur kabeln till datorn i drömmen.

Forumet  

Att skriva på starta om forumet ger mig massor med energi. Det var en pirrig känsla att vänta på ett svar efter att ha skrivit något. Jag är verkligen uppåt. Jag läser så mycket jag kan och försöker anpassa så mycket jag kan på mig och mitt eget liv. Att jag blir glad och uppskattar saker som händer runt mig är mycket lättare märker jag nästan direkt. Jag tänker att sex får vänta ett tag. Jag vill känna att jag klarar mig utan allt som har med både sex och porr att göra.

Ska jag berätta?

Jag känner att jag blir kramig mot min fru och att jag vill spendera mer av min tid med henne. Allt känns väldigt bra allt utom en sak. 

Mitt stora dilemma är om jag ska berätta för min fru. Hon vet inget. Jag tror inte att hon vet. Hon kanske vet men inget säger? Hur klarar hon sitt sexliv då vårat är kasst? Hon kanske också ser på porr? Fast det skulle jag nog märka, jag som är professionell porrsurfare.  

Kanske skulle ett erkännande fungera? Hon är säkert stöttande och säger att det inte gör så mycket. Hon kanske till och med blir lite intresserad och tycker att vi ska titta på lite porr tillsammans. Det är nog en porrmisbrukares drömscenario. 

När jag sedan träffar henne tycker jag inte längre att det är någon bra ide att berätta. Om hon till exempel är glad så vill jag inte förstöra dagen för henne, om hon är trött så vill jag inte ta risken och skapa ett storbråk. 

I nästa del kommer ni få ta del av mina planer inför nästa steg.  //Hasse