Förnekelsen - Hans del 11

Påverkas jag av det jag ser? Har porren varit min sexualundervisning, isåfall vad har den lärt mig? Idag dyker jag ner i att berätta vad jag faktiskt konsumerade och hur det påverkar mig. Jag skriver för att det får mig, och dig som läser att vakan upp. Jag skriver också för dig som inte är porrmissbrukare - så att vi får se sanningen.

Denna vecka delar Hasse med sig om vad han har konsumerat och hur det har påverkat honom. Texten är beskrivande och kan upplevas som triggande

Förnekelsen

Med porrberoendet som en blek dimma kommer jag här att ta mig tillbaka för att minnas vad jag har sett på, för att kunna lägga det här kapitlet bakom mig. För mig är det även bra att få det nedskrivet så jag själv kan läsa och påminna mig om att det var något väldigt snedvridet som jag höll på med.Jag vill också beskriva vad jag gjorde för dig som inte är porrmissbrukare hur lätt det är att rättfärgiga sitt beteende. Det skiljer självklart en del men så här såg min mörka hemlighet ut. 

Jag har två sidor  

Jag delade mitt liv i två olika världar och jag skyddade mitt vanliga jag genom att på alla sätt hålla porren hemlig. I den ena världen var jag en trogen man med sunda värderingar som hade vanligt sex med min fru. Jag tyckte kvinnors rätt och jämställdhet är viktigt. Jag är precis då som jag anser att en modern svensk man ska vara. Jag tycker till och med att jag lever mitt liv lite mer jämställt än de flesta män. 

Nu ska ni få hälsa på den andra delen av mig, han som kom fram när ingen annan såg. Han som bara jag kände till.  Han gillar porr - nästan all porr. Han är suveränt duktig på att hitta porr. Jag kunde till och med känna lite stolthet över vad jag kunde hitta.  Det gick i vågor vad jag såg på.

Hollywoodporr 

Det första steget är Hollywoodporren, oftast inspelad av något av de kända bolagen. Den har ofta någon story och ser ganska snygg ut, men redan här märks en usel kvinnosyn. Ta som exempel det här med att tjejerna alltid ska få satsen i ansiktet. Det känns inte som att det har någon annan anledning än att förminska kvinnan. Nästa nivå är filmer där det ingår dubbla penetreringar, fisting och gagging. Storyn är nu oftast helt borttagen och miljöerna är helt anonyma. Tjejerna i filmerna är ofta unga och pratar dålig engelska. Det anser jag måste betyda att de är billiga, utbytbara och tvingade att gå med på det mesta. Att tjejerna i filmerna tar skada är det ingen tvekan om. 

Våldsporr 

När inte ens den nivån räcker finns ytterligare en uppsjö filmer att ta till och den nivån känns verkligen inte bra att skriva om. Det borde egentligen inte finnas någon marknad för den. Här är det tydligt att kvinnorna inte tycker om hur de blir behandlade, vilket också är själva poängen. De blir spottade på, örfilade och gaggingen har tagits till en ny nivå. Jag brukade även kolla en del på BDSM. Många gånger berättar tjejerna innan vad de vill göra och efter hur bra de tyckte att det var. Jag inser nu att det är för att stävja konsumenten. Att jag som tittar inte ska tycka att det var ett så skruvat klipp (tjejen tyckte ju om det) och sen komma tillbaka och titta på fler klipp. 

När det blir extremt 

Det fanns ett steg till. Det ska innehålla udda saker. Så pass udda saker så att de fastnar i hjärnan. Det blev ett väldigt klickande för att hitta ett nytt klipp, gärna med en vinkling som jag inte sett förut. Det grövsta som jag har sett på var ett klipp där en kvinna fick långa nålar stuckna genom brösten. Jag var helt inne i jakten efter ett nytt klipp, jag kunde inte slita mig ifrån det. Jag vill understryka att det inte har varit någon typ av barnpornografi inblandad. Allt som jag har tittat på kan vem som helst hitta med några knapptryck. 

Det är jobbigt att skriva om sina vanor och ger mig mycket konstiga bilder som jag inte längre är bekväm med. De triggar ändå och här måste jag ta en liten paus i mitt skrivande

Jakten på nya klipp 

Det är alltså väldigt grova grejer som jag sett på, men det låg för det mesta på de lägre nivåerna. Om jag hade mycket tid att syssla med porr jag måste ta till nästa steg. De gångerna som jag har kom upp i högsta nivån och låg där ett tag så brukade intresset för porr dala. Det tog för lång tid att hitta ett klipp som tillfredsställde. Efter några dagars vila från porren var jag dock redo att börja om på ruta ett igen.

Klippen jag såg på kunde också variera beroende på humör. Hade jag gjort något som jag var nöjd med så kunde jag belöna mig med lite lättare porr. Var jag däremot arg eller besviken så innehöll porren ofta något som var förnedrande mot kvinnan. Om jag var trött så kunde jag bara låta klickandet ta mig ut i porrens oändliga värld. 

Ingen kommer ju till skada? 

Jag intalade mig alltid att det som visades var spelat, på låtsas och att ingen tog skada. Tjejerna i filmerna och klippen var inte heller verkliga. De ställde ju upp på saker som de inte borde göra om de inte tyckte att det var värt det. Om det är något extremt så får säkert tjejerna mycket bra betalt. Med den tanken kunde jag fortsätta. 

Min njutning 

Det jag vill säga är att jag skilde på den normala jag och han som levde med porren. Jag behövde därför inte känna mig inte otrogen. Jag kunde även få den njutning som jag tyckte att jag förtjänade.  Vissa saker som jag sett erkänner jag att jag skulle vilja göra med min fru, men det handlar absolut inte om de sakerna som är förnedrande eller påtvingade. De våldsamma sakerna på filmerna har aldrig spillt över på min verklighet.

Blir jag påverkad? 

Jag kan dock se sambandet mellan våld mot kvinnor och den våldsamma porren. Att min porrkonsumtion har färgat mina fantasier är något som jag kommer att få leva med. Jag ser realistiskt på det och jag vet att det bara är så. Det inte är någon fara och jag kan numera fatta medvetna och realistiska beslut, men att säga att porrsidan av mig inte har spillt över på verkligheten vet jag nu inte är sant.

Min sexualisering och objektifiering är något som till stor del kommer från porren, även ett ointresse till att ha vanlig (tråkig) sex. Då jag höll porren hemligt var det även lätt att ljuga och undanhålla andra saker som borde ha kommit fram. Det som jag skulle behövt prata om kunde jag dölja med massor av porr. 

Tankeställare 

Jag försöker inte på något sätt försvara vad jag sett på, tvärt om. För mig är kvinnan den vackraste varelse som finns. Vi män måste försöka förstå det och göra vad vi kan för att vara den bästa versionen av oss själva. Något som trots allt gnagde i mig under tiden var att jag var ju typ feminist, men hur kan jag vara det och se på porr? Jag skulle tro att många som kollar på porr behöver en tankeställare och ställa sig frågan

Vad ser jag på?

Varför? 

Nästa gång fortsätter jag berätta. Då jag ska försöka beskriva hur porren har fläckat mina fantasier.  //Hasse