Insikten - Hans del 4

Kan man få potensprobelm om man ser på förmycket porr? Det säger killen på TV4. Jag är skeptisk och tänker att killen uttalnde kommer sabba alla sina chanser med tjejerna. Går det verkligen att sluta titta på porr? Jag är fundersam och besämmer sig för att googla

Insikten 

Jag hade dragit ner lite, vilket innebar att min porrnivå låg på att bara se på tjejer som som flashade brösten. I den stunden dök Twitter upp som en användbar kanal och jag blev väldigt förvånad över hur mycket porr det fanns där. Bara bröst höll kanske några veckor, sedan kom jag på hur jag skulle hitta nya klipp som jag tidigare inte sökt på. Mobiltelefonen brände som vanligt i fickan.

Porr på semestern 

Det var dags för semester igen och livet kändes ändå lite uppåt. Semester i ett soligt Italien. Porren brukade inte vara något problem då vi var ute och reste. Skillnaden nu var att så fort det blev lite stiltje, så tänkte jag direkt på att det skulle vara härlig att få lite egen-tid med telefonen. Det var nu svårt att ta till sig alla upplevelserna med familjen på semestern, då det ju var porren som gav de största kickarna. 

Om vi går tillbaka till då vi var i USA. Den semestern var fortfarande en resa som jag fick ut mycket av och hjärnan fick de belöningar som den behövde av upplevelserna på själva resan. Det enda som nu kunde ge mig något liknande var porren och det irriterade mig att jag inte kunde njuta fullt av vad som uppenbart var en toppen-resa i ett soligt Italien. 

Netflix "After Life" 

Men jag hittade en ljusglimt i det som jag började inse var en depression, en lösning som jag trodde på. Idén kom från en serie som jag börjat se. Den heter “After Life” och handlar om en kille som mister sin fru i cancer och blir deprimerad. Det han tillslut kommer fram till är att han ska leva sitt liv för att glädja andra. Om man är trött på sitt eget liv så kan man i alla fall försöka att göra andras liv lite bättre. Den insikten gjorde min vardag väldigt mycket lättare leva med. Jag trodde att mitt leende skulle gå att hitta igen om jag gjorde rätt grejer. Precis som i serien.

Potensproblem 

Ungefär samtidigt såg jag en kille på nyheterna som påstod att han hade potensproblem för att han kollade för mycket på porr. Han berättade även att han hade blivit bättre då han slutade. Jag avfärdade det som att det kanske inte är så smart att säga att man har potensproblem på TV. Ganska dumt av mig, det vet jag nu. Samtidigt måste inslaget ha gjort intryck på mig, för jag glömde det inte.

Går det sluta med porr? 

Semestern tog slut. Ett år hade gått sedan den dagen jag kände att något var trasigt i mig. Jag såg tillbaka och insåg att jag inte kunde ha det så här. Jag tänkte på serien jag hade sett. Jag tänkte på killen på nyheterna och ett litet frö började gro. Tänk om det kanske går att sluta med porr? Jag tyckte att det åtminstone var värt en googling igen. 

Kan jag sluta? 

Den här gången blev resultatet annorlunda och jag hittade en sida med namnet Starta Om. Den var i kristen regi och fast att jag inte är troende så kände jag att jag hittat rätt. Efter att jag klickat omkring på sidan en stund så vann Starta Om mitt förtroende. En sak som passade mig var att man kunde vara anonym och skriva på deras forum. Här startade min väg ut.

Att gå tillbaka och minnas hur det var, känns väldigt nyttigt och bra. Lite konstigt, men fast det bara är ett år sedan så känns det ganska avlägset nu. Jag inser då jag läser min text att även då jag var nere på botten så vände och vred jag på saker. Jag försökte bekämpa något som jag inte visste vad det var. 

Skuld och Skam?

Skuld och skam skriver jag inget om och det är för att jag inte ägde de orden då. Jag kunde inte sätta in dem i mitt eget sammanhang, men de var definitivt med på resan. Jag kommer kanske att återkomma till dom senare under resans gång. 

Att stänga dörrar och gå vidare är något som jag historiskt sett har varit väldigt bra på. Jag har inte ens reagerat på att jag har gjort det. Genom att skriva den här bloggen så har jag äntligen börjat glänta på dörrarna och se tillbaka på vad jag gjort och jag hoppas att jag ska kunna ta lärdom av det.  

Nästa gång ni läser så ska jag berätta hur jag går tillväga då jag vrider och vänder på saker för att komma vidare. Jag har även något att bekänna för någon! //Hasse Starta Om