Min berättelse - Hans del 1

De kommande veckorna kommer vi att få lära känna Hans, en tillfrisknande porrmissbrukare som ärligt delar med sig av sina erfarenheter.

Vem är Hans?    

Hej. Jag heter Hans. Jag är 45 år och är en tillfrisknande porrmissbrukare. 

Jag bor i en medelstor stad och jag har allt man tänka sig i livet och kanske lite till. Jag skulle kunna vara vem som helst. 

Om vi möttes på gatan så skulle du inte ha en aning om att jag innan jag gick hemifrån, har sett minst 30 personer ha sex på min telefon. 

Jag sköter mitt jobb, jag tränar och har hobbies. Jag har fru, barn, släktingar och vänner som vilken annan vanlig medelsvensson som helst. Ingen vet om mitt dubbelliv. Det dolda livet som har jag slipat och utvecklat medans tekniken har gått framåt i över 30 år.  Det dolda livet med den stora hemligheten som var tänkt att följa mig i graven. 

Jag är, då jag skriver det här, fri från både porr och onani sedan ett halvår tillbaka. Nu tror jag att jag har tagit mig igenom den värsta stormen. Det ska äntligen bli skönt med lite medvind. 

Den här presentationen är den korta. Du som läser bloggen kommer att få komma mig riktigt nära. 

Jag och Starta Om 

Det var här på Starta Om som jag fick upp ögonen för att det var ett rent missbruk som jag höll på med. Forumet har varit min ventil då jag har tagit mina steg.

Jag har alltid fått ett varmt välkomnande av Starta Om trots att jag inte är troende. Porren angriper alla, så även om jag inte tror på gud så har vi som vill bli fri en gemensam fiende. Det räcker bra för mig. 

Mina tankar och ord 

Jag är ingen van skrivare. Jag försöker skriva så ärligt och naket som jag kan. Allt som jag skriver är från mitt perspektiv, det är mina tankar och mina ord. Jag har ingen som säger till mig vad jag ska skriva. 

Till min hjälp har jag min fru som är min trygghet. Jag har även Starta Om-teamet som som tror på mig och pushar mig. 

Anledningen till att jag skriver bloggen är för att jag vet att det finns andra som är i en liknande sits som mig. Jag hoppas att ni som läser kan ta till er av vad jag skriver. Det är mitt sätt att ge tillbaka och visa att det finns hopp. Ni ska veta är inte är ensamma i er kamp. 

Tåget går nu!

Jag har en tanke på att presentera ett nytt inlägg varje vecka. De kommer bland annat belysa svårigheter som jag har upplevt och hur jag har tacklat dom. De kommer beröra hur jag försöker skala bort det som är ruttet på mig och ta tillvara på det som är friskt. Jag kommer att vända och vrida på allt, för alla medel är tillåtna i kampen mot porrberoendet. 

Vill du följa med mig på en resa? Tåget går nu! Jag har redan klivit på. 

Jag förväntar mig reaktioner.  Följ gärna Starta Om på instagram så får ni reda på när ett nytt inlägg finns utlagt. Skriv gärna en rad och glöm inte att Starta Om finns där ute för den som behöver. 

Nästa vecka så kommer jag börja min berättelse.  I dom tre första delarna beskriver jag hur det var under min mörkaste period. 

// Hasse Starta Om