Hans berättar sin historia

Min berättelse - Hans del 1

De kommande veckorna kommer vi att få lära känna Hans, en tillfrisknande porrmissbrukare som ärligt delar med sig av sina erfarenheter.

Mörkret tätnar - Hans del 2

Hans är 45 år och skulle kunna vara vem som helst, precis som du och jag. Vi får följa med i en följetång hur han gick från porrmissbrukare till fri. Detta är del 2, har du inte läst del 1 så hittar du den i under fliken "Story" här ovan

Levande död - Hans del 3

Känslan att leva som död. Funderingar över självmord som utväg, depression, ångest och stress. Hans lever med ett porrberoende som tar över hans liv. Detta är del tre av hans egna berättelse från porrberoende till att idag vara fri.

Insikten - Hans del 4

Kan man få potensprobelm om man ser på förmycket porr? Det säger killen på TV4. Jag är skeptisk och tänker att killen uttalnde kommer sabba alla sina chanser med tjejerna. Går det verkligen att sluta titta på porr? Jag är fundersam och besämmer sig för att googla

Projektet - Hans del 5

Att inse att jag var en porrmissbrukare, eller porrberende- det var inte lätt, med det var nödvändigt. Är jag trasig? Går det att bli hel?

Uppstarten - Hans del 6

Jag har bestämt mig - Jag ska kämpa för att sluta med porr. Men hur ska jag börja? Och ska jag ta med min fru på denna resa?

Västa tänkbara scenariot - Hans del 7

Jag är porberoende, punkt slut. Men för att komma vidare i min resa att bli fri måste jag lyfta på locket och berätta för min fru. Jag har levt med denna hemlighet så länge nu. Men hur ska jag göra?

Berättar för min fru - Hans del 8

Nu är det dags, dagen jag har bävat för. Men det måste ske - jag måste berätta för min fru. Hur ska hon reagera?

Att sysselsätta sig - Hans del 9

Hur håller man tankarna borta från porr? Jag försöker här skriva mina tankar om ämnet: Hur hanterar jag triggers och hur sysselsätter jag mig?

Avstängningsknappen -Hans del 10

Min första gång jag kom i kontakt med porr var min kompis pappas porrtidningar. Jag fastnade med en gång. Porren blev min "safe place", mitt sätt att pausa, hur ska jag kunna leva utan det?

Förnekelsen - Hans del 11

Påverkas jag av det jag ser? Har porren varit min sexualundervisning, isåfall vad har den lärt mig? Idag dyker jag ner i att berätta vad jag faktiskt konsumerade och hur det påverkar mig. Jag skriver för att det får mig, och dig som läser att vakan upp. Jag skriver också för dig som inte är porrmissbrukare - så att vi får se sanningen.

Fantasier - Hans del 12

Idag vill jag dela med mig av mina tankar om fantasier. Hur ser det ut med sexfantasier för mig som förr var porrmissbrukare? Jag skriver både för dig som tittar på porr, men framförallt skriver jag för dig som inte vet hur det är att konsumera stora mängder porr. Jag vill dela med mig av mina tankar för att fler ska kunna förstå hur porr påverkar oss

Självkänslan - Hans del 13

Porr har ständigt varit ett problem i mitt liv. När jag nyktrat till inser jag att det har funkat som ett plåster och tryckt ner så många andra av mina problem. Nu vill jag dela med mig av mina praktiska verktyg och tips

Bakom kulisserna - Hans del 14

Porr är en medicin som jag använt för att tryck under något annat. Men att det var min dåliga självkänsla det visste jag inte. Hur gör man för att få en bättre självkänsla som 45 åring?

Vad är Triggers? - Hans del 15

Vad är en trigger? Hur kan det se ut i din vardag och hur kan du undvika dem? Hans funderar över detta och sina erfarenheter

Landning - Hans del 16

Jag har slutat, men vem är jag nu? Vad och vem skulle jag varit om jag inte hade haft porren? Jag har landat i att jag inte vill eller kan ha porr i mitt liv. Men vad gör jag nu?

Sorg - Hans del 17

Jag tror det är viktigt att få sörja. Även om det är sin porrkonsumtion. För det som tidigare var en stor del av mitt liv, det kommer jag nu aldrig mer se. Det är ett beslut och ett faktum

Värdelös -Hans del 18

Jag ska försöka förklara mina jobbigaste stunder, då jag inte riktigt fungerar på ett bra sätt och hur jag tar mig igenom dem.

fötter

Sexdrift - Hans del 19

Hur påverkas sexdriften när man varit utan porr under en längre period? Hans är tillbaka och delar med sig om sina tankar om sexdriften som en fd porrberoende man. "Jag och min fru är väldigt olika i vårt förhållande. Jag är den som är hungrigast på sex medan för min partner kan det gå veckovis innan hon känner behovet."