Landning - Hans del 16

Jag har slutat, men vem är jag nu? Vad och vem skulle jag varit om jag inte hade haft porren? Jag har landat i att jag inte vill eller kan ha porr i mitt liv. Men vad gör jag nu?

Landningen

Nu är vi framme vid en punkt då jag känner att jag har tagit mig förbi de största utmaningarna i mitt avslut. Problemet som nu uppstår är att jag vet inte vad som blev kvar av mig. Vad och hur skulle jag ha varit om jag inte hade haft  porren? Vad är rester från porren och vad är min normala sexdrift? Kollar jag in en snygg tjej för att jag har mitt porrförflutna eller för att jag är man? Varför finns det så mycket poserande tjejer på Instagram om man inte ska titta på dem? Världen hade vänts upp och ner och jag passade inte in i den längre.

Jag kände mig mycket mer som en i gänget då jag konsumerade porr. Att ha grabbiga  diskussioner om kvinnor och sex, som ofta förekommer på mansdominerade arbetsplatser, var något som nu kändes lite utanför min box. Att svänga helt och att inte vara den som fostrar unga att fortsätta den trenden kändes konstigt. Det var något som kom på köpet och som jag inte var beredd på. Vanan att vara Mr Lagom har präglat mig ganska mycket, att inte sticka ut. Jag kände att jag gjorde rätt, men i den nya tvärtom världen så kände jag mig extrem. 

Samtalet

Jag skrev om det här i min forumtråd på Starta om. Ni som läser på forumet har säkert vid det här laget gissat vilken tråd som är min. “Christianstartaom” svarade i min tråd och undrade om jag skulle vilja ha ett samtal. Wow, jag kan erkänna att det kändes lite läskigt.

Jag hade ju bara berättat för en person, men jag ville verkligen ta det samtalet. Jag och Christian bytte nummer och avtalade en tid, som blev redan dagen därpå. Jag fick skynda mig att skriva ner en del saker jag ville diskutera. Det handlade vad jag kan tillåta mig, vad är normalt. Jag var även intresserad av hur han hade haft det och hur hans kamp hade varit. Tyvärr får jag erkänna att jag glömde listan i arbetsbyxorna på jobbet, så jag fick skynda mig att skriva en ny lista som inte alls blev lika bra. Det kändes viktigt att komma förberedd, men det visade sig att det spelade inte så stor roll. 

Sanningen

Samtalet flöt på, som samtal gör mellan två personer som pratar om ett gemensamt intresse. Att kunna prata med en kille om porr och hur man känner är väldigt annorlunda, men samtidigt skönt. Att det var en kille som kommit några steg längre än jag kändes tryggt. Jag fick mycket förståelse och det gav mig en del nya insikter. Jag fick även ett råd som passar in på många av mina frågor och som har hjälpt mig i min fortsatta strävan efter att bli en bättre och friare människa. Det rådet som jag fick var att söka sig till sanningen. 

Det finns alltid en sanning i allt. Ställer du kaffekoppen utanför bordsskivan så kommer det att bli söligt på golvet. Att kunna lägga in sanningen gör att jag blir medveten på ett helt nytt sätt. Jag kände på en gång att jag hade lärt mig något och jag var ivrig att testa det.

Min sura arbetskamrat fick bli testperson, alltså han är alltid grinig. Han var som vanligt på sitt griniga humör, men nu tänkte jag att jag måste ta reda på sanningen varför i stället för att bemöta honom tillbaka med en spydig kommentar. Jag frågade hur läget var och om jag kunde hjälpa honom med något. Det visade sig att han hade problem med ryggen och sov dåligt. Där kom sanningen och jag förstod vad det egentligen handlade om. Nästa gång jag gick förbi honom så kunde jag fråga hur det var med ryggen eller om han sov bättre. Vi är inte bästa kompisar, men våran relation har blivit mycket bättre och vi kan ha konstruktiva samtal om förbättringar och dylikt.

En befrielse 

Samtalet med Christian var bara bra. Jag kände att jag kunde prata mycket längre men jag var tvungen att släppa honom. Jag hade fått en hel del nytt kött på benen. Jag glömde dock att fråga vem som givit honom det goda rådet att tillämpa sanningen, men jag har en liten aning. 

Det var helt klart ett viktigt samtal och ett lätt samtal. Det är lite av en befrielse att få dela sina svårigheter. Man behöver inte vara helt vilsen, men det kan i alla fall vara skönt att få lite hjälp och att någon pekar i rätt riktning. Jag vet att det är många, framförallt män som behöver prata av sig, öppna upp så att man inte exploderar eller imploderar. Självmordsstatistiken talar sitt eget språk. 

Jag är öppen med att jag inte är troende, men jag har alltid blivit väl bemött. Jag är väldigt öppen för bra lösningar och goda tankar. Kommer de från någon religion så är sanningen att människan har tolkat den bra. 

Få se vad jag ska plåga er med nästa gång. Ha det bra  //Hasse