Samuel - "Jag gjorde allt för att bli fri från porr"

Jag heter Samuel och är en trettioåring som bor I södra delarna av landet med min fantastiska fru. Jag jobbar som brandingenjör på en räddningstjänst. Detta är min story.

Vägen till fördärvet

När jag var tretton år kom jag I kontakt med porren som många andra. Det började med att vänner berättade om det I kombination att jag hittade en porrtidning. Med tiden kom internet in bilden och jag blev med tiden obotligt beroende.

Kampen och Ensamheten

Under min uppväxt blev jag lärd att porr var fel och skamligt. Detta satte djupa sår I mig då jag inte ville men trots detta inte kunde sluta vilket resulterade I att jag grät dagligen. Jag levde I lögnen av att jag var den enda I min närhet som hade detta problem. Jag gjorde allt för att bli fri men misslyckades jämt. Till slut blev det som en tung ryggsäck som aldrig ville släppa min kropp och mitt sinne.

Vägen ur och Jesu Hjälp

Jag bad till Jesus att han skulle ta bort det från mig men tyckte aldrig det hjälpte. Så en dag fick jag prata med en kollega som berättade hur hon skulle ha lämnat sin pojkvän om hon kom på honom med att kolla på porr när de var tillsammans. Detta ätsade sig fast I min hjärna.  När jag i 18-års åldern hade en flickvän fattade jag mod och gav ett löfte att jag skulle göra allt för att behålla henne genom att bli porrfri.

Friheten, Tips och Hälsning till framtiden

Jag började kort därefter be och söka Jesus och inom ett par månader gled klorna ur mig och det blev ett faktum att jag blivit helt fri. Det var minsann ett mirakel, och jag vet att jag inte hade klarat det lika snabbt om jag inte fått hjälp från ovan – det jag benämner som Jesus. Nu I efterhand tror jag verkligen att han var med hela tiden, även om jag inte kände det.

Om du känner igen dig så är mina tips:

  • Om du har en tro, be och sök. Om du inte bekänner dig som kristen, be en kort bön “Jesus hjälp mig”. Det blir ingen värre konsekvens än att det inte händer något.
  • En line som hjälpte mig var:
    “Pray like it’s all about God, Do like it’s all about you!”

Vill du ha hjälp att sluta titta på porr?

Det finns hjälp att få: maila kontakt@startaom.se