Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Verktyg

Denna del är till för dig som är fast i din nätporrskonsumtion.

Denna del är till för dig som är fast i din nätporrskonsumtion, här kommer olika hjälpmedel som du kan använda för att bryta den vanan. Se detta som en verktygslåda, ta de verktyg du behöver för att skapa din egen återhämtning. De verktyg som du inte behöver, de kanske passar någon annan istället. 

Här finns länkar till andra sidor, forum och filmer om nätporr och sexindustrin för att förstå  nätporrsberoende bättre. Det finns också en bibelläsningsplan för den som vill vända sig till Gud angående sin sexuella hälsa. En lista på internetfilter som ett komplement till din omstart eller för att sydda dina barn. 

Det är viktigt att komma ihåg varför just du skulle sluta kolla på nätporr. Vad är din motivation. Starta Om vill vara ett medel för dig att upptäcka och vårda din sexualitet och relationer utan nätporren som inflytande. Därför är det lika viktigt att fundera över vad du vill uppnå istället för att kolla på nätporr, vilka vanor vill du skapa istället? Läs med om vanans makt på denna sida. (länk)

Ge inte upp

Vägen till att bryta dåliga vanor är verkligen inte rak. Att misslyckas är den del av att förstå vad som inte fungerar och vad man ska undvika för nästa försök. Därför låt inte ett ”återfall” bli ett misslyckande utan istället en möjlighet för dig att lära dig.

Att vara öppen

För många är nätporr en del av att känna sig ensam. Därför är det viktigt för dig att ta mod till dig och investera mera i relationer. Det kan innebära att vara transparent med sina kamper. Om det känns svårt kan du alltid börja med att prata på forumet för att sedan ta steget till verkliga möten. Fundera över vem du har förtroende för att kunna vara ärlig.

Vissa vill också prata igenom varför man konsumerar så mycket nätporr. Därför kan det vara värdefullt att göra det med någon som du inte har en tidigare relation med och som har erfarenhet med mentorssamtal eller liknande. Starta Om förmedlar sådana kontakter. För mer information om detta, besök kontakt.