Mörkret tätnar - Hans del 2

Hans är 45 år och skulle kunna vara vem som helst, precis som du och jag. Vi får följa med i en följetång hur han gick från porrmissbrukare till fri. Detta är del 2, har du inte läst del 1 så hittar du den i under fliken "Story" här ovan

Min berättelse, mina ord

Nu ska jag berätta hur illa det var, det året jag mådde som sämst innan jag tog steget och på riktigt erkände att jag hade ett destruktivt porrberoende.

Soliga Kalifonien   

Jag hade en underbar tid med familjen på en bilsemester i ett soligt Kalifornien. Det var en semester som vi hade planerat under en längre tid och den var mitt i prick. Resterande semesterdagar hemma lades på att snickra färdigt ett uterum på huset. Man kan säga att allt var på topp. 

Då semestern var slut och vardagen kom krypande kände jag att något i mig hade gått sönder. Jag kunde inte sätta fingret på vad som hade ändrats, men mitt leende kändes förbrukat och jag var inte längre glad. 

Porr som belöning

Jag jobbade med mig själv och försökte hitta glädje, lyckades jag så belönade jag mig med porr - till exempel efter varje löp-pass. På det sättet kom jag både ut och motionerade samt fick en rutin på porren, för stod jag ändå i duschen så kunde jag ju lika gärna titta på porr under tiden. Först ett löp-pass på mellan en och två mil och sedan köra på med lite porr. 

Porr som hobby 

På mitt jobb är det tvåskift som gäller, ena veckan jobbar jag sent och veckan efter tidigt. De sena veckorna, när jag hade mycket tid för mig själv, så var det nät-porr som gällde. Den tidiga veckan funderade jag på hur mycket porr jag skulle hinna se på veckan efter och det brukade aldrig bli så ”lite” som jag tänkt mig för när den tidiga veckan var över så var dragningskraften alldeles för stor.

När sista personen i familjen hade lämnat huset och jag blev ensam hemma så var jag ivrig att komma igång med min största hobby. Jag sanktionerade det hela genom att intala mig att andra människor säkert inte heller gjorde produktiva saker hela tiden, så varför skulle jag behöva göra det?

Mobilen brände i fickan 

Förhoppningen var alltid att hinna springa en runda eller två, men energin fanns till slut inte och kombinationen löpning och sedan porr gjorde mig väldigt trött. Jag försökte att ta mig till garaget eftersom att meka är en hobby som jag har haft väldigt länge och som brukar ge mig stor tillfredsställelse, men mobilen brände numera alltid i fickan. Jag fick allt mindre tid och ork för både löpning och mekning samt att hushållssysslorna var jag tvungen att stressa mig igenom så att familjen när de kom hem inte skulle undra vad jag hållit på med hela dagen.

För att få mer tid och energi testade jag att hoppa över de vanliga ställena jag brukade hänga på för att kolla på porr och istället testa något nytt. Men på Youtube fanns det inget som jag kunde använda, på Instagram hittade jag bilder men de är ju för det mesta censurerade. Det funkade ett tag, men tog också väldigt lång tid så det blev som vanligt – när jag behövde något snabbt så använde jag mig av mina beprövade kanaler. 

Att vara utan porr 

Jag hade testat att vara utan porr en gång tidigare och det medförde då att jag fick mer gjort. Det var i samband med att vi höll på att renovera på huset och det fanns helt enkelt ingen tid till porr. Jag fick lägga all min tid på att jobba och hjärnan hade fullt upp med att tänka ut nya lösningar på hur jag skulle komma vidare i renoveringen.

Efter att renoveringen var klar fortsatte jag ett tag till utan porr. Men tillslut tyckte jag att vårt dåliga sexliv gav mig skäl att börja igen, och så var porrkarusellen åter igång. 

Testa sig fram  

Jag provade att ändra på vilken sorts porr jag tittade på eftersom jag såg på väldigt grova grejer, saker som jag inte alls kunde stå för.  

Jag testade därför porrdokumentärer. Det är ju inte riktigt porr, eller åtminstone lite mindre porr, bakom kulisserna. Det fanns ju något i mig som vill se att tjejerna och killarna i filmerna var vanliga människor.

Men det räckte inte och det slutade med att jag ville se den färdiga produktionen i alla fall eller åtminstone tjejerna in action i något annat klipp. Den här varianten med att ändra konsumtionen till mildare porr har jag testat flera gånger och det brukar kännas lite bättre ett tag. Men då jag misslyckas och går tillbaka till det grövre känner jag mig bedrövlig.   

Jag kollade runt på nätet för att försöka hitta något som sa att porr var skadligt men det jag hittade sa “Lite porr skadar inte”. Att sluta med porr blev därför då inte aktuellt.

Porr utan onani 

Jag testade att se på porr utan att onanera, för det är efter att jag fått utlösning som jag blir trött och känner mig kass. Sedan körde jag onanin i duschen på ett mer mekaniskt sätt för att släppa på trycket, men det gick inte vidare bra. Det är väldigt plågsamt att titta på porr utan att få göra något åt det.

Jag vet att jag någon gång hade funderingar på att berätta allt för min fru. Men fast det var mitt mörker som jag kände kunde skada mig, så var det även mitt skydd. Ett ställe jag kunde fly till en stund från allt som var jobbigt. 

Jag tänkte senare i mitt fortsatta missbruk att det var en väldig tur att jag inte sa något för det hade ju blivit jättejobbigt utan min älskade porr. 

I nästa inlägg kommer jag att berätta om hur det gick från dåligt till riktigt illa. Det vill säga om ni fortfarande är med!   // Hasse Starta om