Sexdrift - Hans del 19

Hur påverkas sexdriften när man varit utan porr under en längre period? Hans är tillbaka och delar med sig om sina tankar om sexdriften som en fd porrberoende man. "Jag och min fru är väldigt olika i vårt förhållande. Jag är den som är hungrigast på sex medan för min partner kan det gå veckovis innan hon känner behovet."

Sexdrift

Sexdrift är inget jag har så stor kunskap om, men jag känner ändå att jag vill skriva om det. Jag försöker lära mig mer om det, kanske främst för att inte vara för hård mot mig själv. Sexdriften finns där och den måste tas i beaktning. 

Jag har läst och hört att det funkar ungefär som mat, att alla måste äta men kanske inte lika mycket. Det blir problem om man äter för mycket och det blir även det om man slutar äta. Jag och min fru är väldigt olika i vårt förhållande. Jag är den som är hungrigast på sex medan för min partner kan det gå veckovis innan hon känner behovet.

Onani

Då jag la av med porren så slutade jag även med onanin. Jag har dock hela tiden sagt att det inte var ett definitivt slut med just onanin. Det kändes naturligt att hålla mig ifrån onani då det för mig var så starkt förknippat med porren. Tanken med att börja med onani har stegvis flyttats framåt, det finns fortfarande en liten rädsla att onanin ska få mig in på fel bana igen.

Sex däremot har vi haft hela tiden. Det var typ fem veckor i början då vi kom överens om att vi skulle ta det lugnt med sexet. Min fru ville ha tankarna på rätt ställe efter att hon fått reda på mitt beroende. 

Det har varit viktigt för mig att inte skylla över något på min henne. Jag vill inte att hon ska känna att hon måste försöka ge mig det som porren gav. Jag är noga med att inte kräva något. Visst kan jag vara konstruktiv och påhittig men det följs alltid med dialog. Kärlek och samhörighet är ändå de viktiga ingredienserna. 

Rastlöshet

Tillbaka till sexdriften. Det som uppenbarade sig med mitt uppbrott med porr och onani var att min sexdrift var mycket större än hennes. Om vi kallar det hunger så klarar jag lätt en vecka. Två veckor funkar, men när jag går in på tredje veckan så träder en rastlöshet in. Det är förmodligen en väldigt farlig trigger som tickar igång.

De gångerna det gått över fyra veckor så börjar det kännas hopplöst. Det känns som att alla planeterna måste stå i linje för att det ska kunna bli något.

Här ska jag tillägga att det är ofta omständigheter med barn som blir äldre och är uppe halva nätterna och coronaviruset som gör att vi inte kan åka iväg någonstans och ha det mysigt, så för min del så känns det som att det finns hopp i framtiden. 

Uthållighet

Om jag inte onanerar eller har sex varje vecka så blir min uthållighet i sängen inte vidare bra. Jag har hört det beskrivas som träning. För att bli bra på något, så krävs det träning. Onanin skulle då vara träningen. Det jag skulle vilja göra allra helst är ju att träna tillsammans med min fru, men det är ju det där med omständigheter och olika sexdrift.

En sak som min fru pekar på är att det kan vara min höga konsumtion av porr som har skapat min höga sexdrift, att kanske referensramen är fel på grund av att jag började med pornografi i så tidig ålder. Jag är helt med på hennes resonemang, men känner mig fortfarande osäker på vad som är rätt eller fel, vad som är orsak och verkan.

Hursomhelst så har det lett fram till lite nya saker i sängen. Att få ge henne oralsex har blivit en vanligare sak. Jag tycker nämligen att jag vill kompensera för att jag är så snabb. Jag njuter också av det så det är ömsesidigt. 

Vi gjorde ett test med att köpa kondomer som var preppade för att man ska klara sig längre. Det var som att kasta pengarna i sjön för att jag exploderade så fort jag fick på den. Det är helt klart i mitt huvud det sitter. Jag har helt klart för stor hunger och alldeles för stora förväntningar. Det går bäst om vi inte krånglar till det. Episoden med kondomen var en lärdom kan vi skratta åt och jag tror att varken jag eller min fru riktigt trodde på den lösningen. 

Lösningen

Att lösa problem är lite av min grej. Att onanin kommer tillbaka i mitt liv tror jag är en sanning. Jag vill då kunna berätta för min partner när jag gör det, inte för att hon kräver det utan för att jag vill ha det så. Jag vill inte känna att jag på något sätt bedrar henne med något hemligt. Det jag vill uppnå är att jag ska slippa känna den här rastlösa effekten som är en så farlig trigger. Jag vill även förbättra mitt självförtroende i själva sexakten.

Jag säger inte vad som är rätt och fel i det här. Det är inte svart eller vitt. Det är mest hur jag och min partner diskuterat för att komma fram till något som är hållbart och passar båda. Vi gör en resa nu som vi borde ha gjort för tjugo år sedan, då vi träffades. 

Ibland tänker jag fel. Hur det får konsekvenser ska jag berätta nästa gång.   //Hasse