Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Fakta

Att se på nätporr är ofta en anonym och ensam aktivitet. Det finns en stigma att inte prata om det. På grund av detta så är kunskapen om nätporr, dess effekter och indirekta effekter inte särskilt utbrett. Under fakta kommer du att kunna läsa delar av vad vi vet i dagsläget. Syftet är att ge ett bredare perspektiv och en mer mångfacetterad bild av dagens nätporr.

Att konsumera stora mängder nätporr har visat sig kunna påverka konsumentens allänna välmående. Det kan isolera konsumenten och göra henne känslig för psykisk ohälsa. Konsumenten kan också utvekcla ett osunt behov till att konsumera som påverkar livet generellt. Det kan upplevas som ett beroende. Konsumtion av porr kan också påverka konsumentens självbild, syn på andra och på sex. Porrindustrin har också en inverkan på efterfrågan av sexuella tjänster; prostitution och människohandel. Dels genom att många som prostituerar sig också delar i porrproduktion men också att nätporren är genomgående närvarande bland sexköpare.

All denna information kan du läsa mer om under Fakta. 

Om du undrar vad vi har för avsikter med att berätta detta, kolla in visionen. Om du vill ventilera besök forumet och berätta vad du tänker.