logotype
Hjälp barn i utsatthet - ge din gåva nu

Berättelser om vårt arbete för utsatta kvinnor

Berättelser om hur Frälsningsarmén ger hjälp och stöd till utsatta kvinnor och deras barn.

Helena Andersson sitter i en fåtölj framför en öppen spis.

Systerskap av olika kulturer på skyddat boende

På Skogsbo, Frälsningsarméns skyddade boende, möts kvinnor med olika bakgrund som alla flytt en våldsam tillvaro. Arbetet kan ibland kännas tungt, men belöningen är att se kvinnorna lämna boendet rakare i ryggen, och mer medvetna om sitt värde och sin rätt till frihet.

Ryggtavlorna på en kvinna och hennes dotter. De har juldiadem på huvudena.

Jul på skyddat boende

Ögon som glittrar, förväntan och spänning ligger i luften. Tomten slår sig ner på fällen, öppnar säcken och tar fram julklapp efter julklapp, ”God jul Oskar!” ”God Jul Anna!” ”God Jul Kalle!” ”God jul Emma!” Barnen kommer fram tar emot julklapparna, skyndar tillbaka till sina mammor och öppnar – eller, hinner inte öppna förrän namnet ropas upp igen. ”Nämen! Det är ju jag igen! Mamma, jag fick en till!!”. Det är jul på Frälsningsarméns skyddade boende.

En teckning på Vårsol Samtalscenter. Nere i högra hörnet på teckningen står det "Pojke 5 år".

Samtalsstöd för våldsutsatta kvinnor och barn

På Frälsningsarmén Vårsol samtalscenter får kvinnor och barn bearbeta och komma vidare ur upplevelser av våld. Att berätta och få redskap till att hantera vardagen är livsviktigt, både enskilt och med hela familjen.

Ryggtavlorna på en mamma och hennes två barn som går uppför en trappa. Mamman går i mitten och håller i barnens händer.

Det började med fula ord

Linda hade varit ihop med mannen i ett år och de bestämde sig för att flytta ihop. Allt verkade bra i början och hon älskade honom. Linda hade då ett barn får ett tidigare förhållande som också flyttade med. ”Jag var tidigare en tjej med skinn på näsan” berättar Linda. ”Men allt det försvann och jag bröts ner mer och mer när de fula orden började komma, som sedan övergick i slag. ”

En kvinna med Frälsningsarméns sköld på ryggen håller armen om en ung kvinna och de går tillsammans uppför en trappa.

Här kan våldsdrabbade kvinnor få hjälp och finna ro

Frälsningsarmén har två skyddade boenden för kvinnor med barn som utsatts för hot och våld. I en trygg miljö får de praktisk hjälp, samtalsstöd och hopp inför framtiden.

Kommendörerna Rosalie Peddle och Eva Kleman, Frälsningsarmén. De sitter bredvid varandra vid en dator och ler mot kameran.

Hjälper utsatta kvinnor i hela världen

När kvinnor reser sig förändras världen. Frälsningsarméns ”Women´s ministries” har i mer än ett sekel arbetat för social rättvisa bland kvinnor i utsatthet. Kommendörerna Rosalie Peddle och Eva Kleman vill nu ta de viktiga kvinnofrågorna ännu längre.