Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Somriga minnen och nya vänner

Frälsningsarméns kårer och verksamheter bjuder in till dagkollon och läger utan övernattning och diverse utflykter i sommar. Kostnaderna är subventionerade så barn, unga och familjer som kanske inte annars skulle ha möjligheten får tillfälle att skapa värdefulla sommarminnen och knyta vänskapsband.

Under rådande omständigheter med covid-19 kan våra olika verksamheter se lite annorlunda ut.

Här hittar du Frälsningsarmén på din ort

Frälsningsarmén har ett omfattande socialt arbete som riktar sig till människor som lever i någon form av utsatthet. När det gäller familjer så har en del en väldigt knapp ekonomi och vissa föräldrar kämpar med missbruk eller sjukdom och räcker inte till för sina barn. Andra vuxna jobbar medan barnen har sommarlov.

Därför erbjuder Frälsningsarmén aktiviteter under sommaren då kostnaderna är subventionerade och ofta kan även den som inte kan betala alls få vara med.

Kollon runt om i Sverige

I olika delar av landet arrangeras dagkollon för barn och unga, ibland med en särskild inriktning. 

– Många återkommer ända tills de är för gamla för att åka så det betyder väl att de tycker det är roligt och att de trivs. Det är helt underbart att få vara med och dela upplevelserna med barnen, säger Åse Divert, kårledare med ansvar för det sociala arbetet i Malmö.

– Jag tror att lägret för många av barnen betyder att de har något roligt och härligt att minnas och berätta om när de kommer hem. Förra året fick vi höra att det var "det bästa läger de varit på, att det verkligen var ett drömläger", och temat förra året var just drömmar, säger Lina Melkersson, ansvarig för Frälsningsarméns läger 2018.

Måste man tro på Gud för att åka på Frälsningsarméns kollo?

Svaret är nej. Frälsningsarmén är en kyrka och driver dessa kollon. Vi har anställda på våra kollon som har en kristen tro och lever ett kristet liv. Våra kollon är en plats där det finns utrymme att prata om tro men allt är frivilligt. Vi har inga inplanerade gudstjänster, men vi samtalar gärna med barnen om det är så att det finns tankar och frågor.

Vi gör ingen åtskillnad på människor oavsett etnisk, kulturell, social eller religiös bakgrund. Alla är välkomna och behandlas lika. Det är barnens behov som är i fokus och barnen möts med kärlek och respekt.

Text: Teresia Jansson

Ge barn äkta sommarminnen

Swisha "SOMMAR" till 9004805 

Exempel på hur din gåva hjälper

  • 100 kr - Bidrag till dagsaktivitet
  • 300 kr - Bidrag till läger eller utflykt
  • 500 kr - Matvaror till en familj
Skriv ut