logotype
Hjälp människor i nöd - ge en gåva nu

Artiklar kring arbetet mot människohandel

Vi har ett stort socialt arbete och kommer dagligen i kontakt med människohandel. Här kan du läsa artiklar om det arbetet och om de människor vi möter.

Sexuellt utnyttjad och såld men blev tillslut fri i Sverige

Arbetslöftet visade sig vara att bli inlåst på en bordell. I Sverige fick hon kontakt med traffickingcentret Safe Havens. Läs berättelsen om Elena här!

En ung kvinna med plåster på axeln och trasiga kläder står vid en industridiskmaskin och äter ur en konsvervburk.

Människohandel kan finnas i din trappuppgång

Kvinnor och män som tvingats in i olika former av tvångsarbete, prostitution och tiggeri får hjälp på vårt traffickingcenter Safe Havens.

Porträtt av Lovisa Landälv - Frälsningsarméns sköld i bakgrunden.

Medmänsklighet i helvetet

Den svenska bärskogen är en av de platser där människohandel förekommer. Lovisa Landälv på Frälsningsarméns traffickingcenter Safe Havens har stöttat många drabbade bärplockare. Här reflekterar hon över vikten av att medmänsklighet får styra.

Madeleine Sundell som är människorättsjurist på Frälsningsarmén. Hon tittar in i kameran.

Ny handlingsplan mot människohandel

Det behöver vara bättre fokus på tvångsarbete/arbetsexploatering och människoexploatering i en ny handlingsplan mot människohandel.

Emma Cotterill som är jurist på Frälsningsarmén och samordnare för nätverket. Hon står lutad mot en vägg med graffiti på och tittar in i kameran.

”Vi vill göra det svårt för människor att köpa sex”

Sommaren 2016 bjöd Frälsningsarmén i Helsingborg in myndigheter och organisationen till ett event kring prostitution och människohandel. Läs mer här!

Verksamhetsansvariga och experthjälpen i projektet. Från vänster: Larisa Lacatus, Karin Gyllenring, Madeleine Sundell, Fanny Ljungholm och Silvia I Åkermark.

Ny kull med volontärer stöttar offer för människohandeln

Jurist- och socionom-studerande får chansen att vara ”legal buddies” till människor som utsatts för människohandel. Läs mer här

Till vänster: Porträttbild på Madeleine Sundell som är jurist och ordförande i Frälsningsarméns nationella arbetsgrupp mot människohandel. Till höger: En ung kvinna med plåster och en lindad handled. Hon står i ett diskrum och tittar ledsamt åt höger förbi kameran.

Så vill Frälsningsarmén bekämpa det moderna slaveriet

Madeleine Sundell leder Frälsningsarméns arbete mot trafficking. Hon motiveras av varje person som får tillbaka rätten till sin egen framtid. Läs mer här!

Tre kvinnor som tittar in i kameran. Från vänster: Kelsea Wallman juriststudent på Uppsala Universitet, Alice Alexandersson juriststudent på Stockholms Universitet och Hanna Brandvik ansvarig för Frälsningsarméns arbete Safe Havens.

Trygga hamnar för de som utsatts för människohandel

Frälsningsarmén driver sedan några år tillbaka ett omfattande arbete för att stötta personer som utsatts för människohandel. Det är ett samarbete med advokatbyråerna Brottsbyrån och Asylbyrån i Stockholm. Varje år har man till sin hjälp ett tiotal volontärer, juriststudenter och socionomstudenter.

Susan Leclercq från Frälsningsarmén i Holland, Madeleine Sundell från Frälsningsarmén i Sverige och Celine van den Berg-Doef från Frälsningsarmén i Holland.

Vi bekämpar människohandeln i Europa genom Safe Havens

Frälsningsarmén i Sverige samarbetar främst med Holland, Rumänien, Ukraina och Moldavien för att motverka människohandeln. Läs mer här!

Det tuffa kvarteret Omonia i Aten, där bilar kommer åkandes på en bilväg. Till vänster och höger om bilvägen går det människor på gatorna.

Vi bekämpar människohandeln i Grekland

Allt fler i Grekland tvingas in i sexuell exploatering. Ekonomisk kris, arbetslöshet, korruption och flyktingkris gör att kvinnor, barn och män drabbas.

Ryggtavlorna på två kvinnor från Frälsningsarmén som går vid hamnen i Göteborg.

Kvinnor i prostitution och andra behövande får hjälp i Göteborg

Frälsningsarmén möter kvinnor i prostitution i området Rosenlund och behövande i Nordstan och Brunnsparken i Göteborg. Läs mer här!

Madeleine Sundell som är jurist och ordförande i Frälsningsarméns nationella arbetsgrupp mot människohandel. Hon står mot en gul vägg och tittar in i kameran.

Nu får det vara nog! Vi sätter ner foten i frågan om människohandel

”Det känns angeläget och mycket positivt att Frälsningsarmén på ett tydligt sätt sätter ner foten i den här frågan", säger Madeleine Sundell. Läs mer här!