logotype
Hjälp människor i nöd - ge en gåva nu

Artiklar

Artiklar och stories kring vårt omfattande arbete med integration och migration.

Akalla kvinnocenter stärker kvinnors egenmakt

På Frälsningsarméns Kvinnocenter i Akalla får kvinnor hjälp att erövra egenmakten och hävda sina rättigheter.

Fem glada kvinnor som står med armarna i luften utomhus i naturen.

Svenskträning, lekar och gemenskap i Dalarna

Varje år reser kvinnor från Akalla kvinnocenter på en veckas härligt läger till Rättviks sol och grönska. Tillsammans med de äldre från Frälsningsarmén Vasakåren delar de gemenskapen och övar svenska under sånger, lekar och utflykter. 

Tommy, Elin och Elsa som sitter på en trappa.

Hjärta för relation och integration i Hällnäs

I Hällnäs har många ukrainare på flykt fått hjälp, stöd och gemenskap. ”Kyrkan mitt i byn” har dessutom nejdens största barnverksamhet.

Porträttbild av Jihan Al Prewesh som tittar in i kameran.

Kvinnocentret har blivit hennes familj och trygghet

Jihan flydde med sin familj från Irak. I Sverige kom hon till kvinnocentret i Akalla. ”Annars hade jag kanske blivit psykiskt sjuk”, säger hon. Läs mer!

Ryggtavlan på en flicka som tar emot en julklapp av kvinnlig personal på Frälsningsarmén. Till vänster om kvinnan sitter tomten.

Östra kåren glädjer många i jul

Julsamling på Migrationsverket, träff med julmat för personer i utsatthet, traditionell julgudstjänst med sång och kakor. Läs om Östra kåren i Göteborg här

Larisa Lacatus som är verksamhetsutvecklare på Frälsningsarméns EU-center i Hornstull, Stockholm. Hon tittar in i kameran och ler. I bakgrunden hänger det kläder på en klädstång.

EU-migranter får mat och Guds ord

Till Frälsningsarmén i Stockholm kommer varje dag ett 50-tal EU-migranter. "Om hemlandet skulle haft arbetsmetoder att hjälpa de här människorna hade de inte lämnat sitt land", säger Larisa Lacatus, verksamhetsutvecklare på Frälsningsarméns EU-center i Stockholm och själv från Rumänien.

En man i fokus med ryggen mot kameran. I bakgrunden syns tre personer vid ett bord.

Nyanlända behöver trygghet och gemenskap

Frälsningsarmén har i många år arbetat med integration på olika sätt. ”Vårt arbete ger trygghet till dem som lever i traumatiska situationer”.

Till vänster: En ledare och två fotbollsspelare som kollar på en fotbollsmatch. Till höger: Glada ledare och tonårskillar från FFA Global, Football For All.

Fotboll banar väg för integration

Asylsökande tonårskillar träffas via FFA Global, Football For All. Programmet blir ett redskap för att integrera killarna i det svenska samhället.

Till vänster: En uppslagen bok. Till höger: En kvinna som tittar in i kameran och håller i en uppslagen bok.

Hjälp oss ge svenskaträning och kunskap till asylsökande kvinnor!

Frälsningsarméns kvinnocenter i Akalla presenterar ett unikt undervisningsmaterial där kvinnorna lär sig svenska genom att lära sig om Sverige.

Carmencita och Maher utanför Frälsningsarméns kår i Malmö.

Integration på kåren i Malmö

I Malmö får många flyktingar, främst familjer, hjälp hos Frälsningsarmén. Allt fler av dessa blir också kårmedlemmar. Läs mer om integration i Malmö här!

Till vänster: Frälsningsarmén i Malmö. Till höger: Salim och Hened tillsammans med deras son.

Kåren i Malmö har gett dem familjeband, stöd och arbete

Salim flydde oroligheterna i Syrien och kom till Malmö. Idag är Salim och hans fru Hened frälsningssoldater och Salim har fått en tjänst i kåren.

Porträttbild av Tomas Samuel. Han står framför ett kors som står lutat mot en vägg.

Internationell kår startad i Stockholm

Första januari startade Frälsningsarméns internationella kårplantering vid Fridhemsplan i Stockholm. Den leds av Tomas Samuel som också arbetar på EU-centret i samma byggnad. På så vis kan de som kommer till centret också erbjudas en kyrka, ett andligt hem och en familj.

Till vänster: Ryggtavlorna på stavgångsgänget. Till höger: Porträttbild av Ariam.

”Det borde finnas ett Akalla kvinnocenter överallt”

När Ariam kom från Eritrea Sverige kände hon sig ensam och längtade hem. Men på kvinnocentret lärde hon sig svenska och fick vänner.

Porträttbild av Eyosias som tittar in i kameran.

”Jag vill hjälpa till medan jag väntar på asylbesked”

13 år och föräldralös, flytt mellan 5 länder, fruktat IS förföljelser och söker nu asyl i Sverige. Läs här om hur Eyosias nu hjälper hos Frälsningsarmén!