logotype
Hjälp en människa i hemlöshet - ge en gåva nu

"Därför är jag kristen"

”Jag är väldigt tacksam för de vänner jag fått inom Frälsningsarmén – vi är som en familj! Jesus är min närmsta vän och med honom är jag aldrig ensam. Om du inte är kristen eller fortfarande tvekar, be till Gud eller att häng med på en gudstjänst någon gång. Jesus längtar efter dig!” Läs om eller lyssna på om varför Olivia är kristen.

Hej, jag heter Olivia och jag kommer från Stockholm. Jag är uppvuxen i en kristen familj, så därför har det alltid varit en självklarhet för mig att gå till kyrkan. Självklart är det inte så för alla, men för mig har det varit så.

Förra året var jag på Frälsningsarméns konfirmationsskola. Innan jag åkte dit var jag väldigt nervös men ändå taggad eftersom min syster åkt tidigare år. När jag väl kom dit så möttes mina förväntningar och det var så roligt! Jag lärde mig mer om Jesus och jag kom närmare Gud.

En speciell händelse jag kommer ihåg väldigt väl var när vi i smågrupper satt och skulle be för varandra och varandras böneämnen. Innan vi skulle be så var jag väldigt nervös eftersom det kändes lite pinsamt att be högt framför alla andra. Men det gick jättebra! Det som var så häftigt med det var att vi ett halvår senare pratade i samma grupp och kom fram till att vi alla hade fått bönesvar. Det gjorde mig väldigt glad och upprymd av kärlek.

Jag har sett Gud göra saker för andra i deras liv och på samma sätt har jag sett honom verka i mitt liv. Jag är väldigt tacksam för de vänner jag fått inom Frälsningsarmén – vi är som en familj! Jesus är min närmsta vän och med honom är jag aldrig ensam. Han älskar mig precis så som jag är och ingenting kommer någonsin kunna skilja på oss.

Jag uppmanar alla er som inte är kristna, eller ni som fortfarande tvekar, att be till Gud eller att hänga med på en gudstjänst någon gång. Jesus längtar efter er!