logotype
Hjälp barn i utsatthet - ge din gåva nu

Julångest byts mot julglädje

På Frälsningsarmén runt om i landet förbereds årets julfirande för fullt. Hisingskåren i Göteborg är inget undantag. Här välkomnas både till Kvillemys på Kvilletorget dagen innan lucia och julfrukost på själva dopparedagen.

Fiskdamm för alla barn, varm choklad, lussekatter, pepparkakor, julljus, musikkår, brasa i eldkorg och wok. Tidigare års Kvillemys, som dragit ca 100 besökare, har varit succé så i år bjuder kåren i till en favorit i repris. Dagen innan lucia är alla som vill välkomna till Kvilletorget.

Hisingskåren vill gärna vara kyrkan på torget och uppfattar också att de boende uppskattar att det händer roliga saker. Samtidigt får vi en chans att visa vilka vi är och att samla in pengar till behövande i Göteborg, säger kårledare Per Lundell.

Fler behövande har ansökt om hjälp

Det som händer runt julen på kåren är ofta återkommande år från år. Aktiviteterna med allt ifrån konserter till den stora årliga julutdelningen då de mest behövande får ett presentkort, avlöser varandra ända fram till jul. I år har just julutdelningen haft fler sökande än tidigare.

– Vi märker helt klart av den ansträngda situationen i världen och hoppas att vi kan hjälpa minst lika många som vi gjorde förra året, säger Per Lundell.

För andra året kommer det att serveras julfrukost på julafton då gästerna bjuds på gröt och skinksmörgås, julmust och godis. De får även lyssna till julsånger, en andakt och så avslutas firandet med att alla får en liten julklapp.

– Vissa av våra besökare får inga julklappar alls så då kan det vara roligt att få ett paket med sig när man kommer, säger Per Lundell.

Julfirande med gemenskap och familjekänsla dämpar ångesten

Att göra något för andra på just julafton och att kunna erbjuda gemenskap och familjekänsla för dem som inte har det, ser Per som en glädje och en självklar del av jobbet som kårledare.

– Många tycker ju att julen är den värsta tiden på hela året och jag förstår vad man menar. Med våra aktiviteter kring jul vill vi visa att man kan ha det ganska trevligt även på julafton och att man inte behöver brottas med sin ångest då, säger Per Lundell.

Text: Kiki Broms

Hjälp en person i utsatthet

Exempel på hur din gåva hjälper

  • 50 kr Fika och gemenskap för en person i hemlöshet.
  • 150 kr Mössa och vantar till någon som fryser.
  • 300 kr Kläder till ett barn som lever i utsatthet.
  • 500 kr Liten matkasse till en ekonomiskt utsatt barnfamilj.
  • 1000 kr Stor matkasse till en ekonomiskt utsatt barnfamilj.

Välj engångsbelopp

Du vet väl om att du kan få skatteavdrag om din gåva är 200 kr eller högre? Du behöver isåfall uppge ditt personnummer på tacksidan.

Välj betalsätt

Plusgiro 90 04 80-5 | Bankgiro 900-4805 | Swish 9004805

Läs mer