logotype
Hjälp barn i utsatthet - ge din gåva nu

Bröd och ost till skolutflykten

Sorg över att inte kunna skicka sonen på friluftsdag byttes till lättnad efter hjälpen från Frälsningsarmén.

Maria bor i en förort utanför Göteborg. I och med pandemin blev hon av med sitt jobb som timvikarie. För tre månader sedan hittade hon ett nytt timvikariat. Trots att hon tar så många pass hon får finns inte mycket av lönen kvar när alla räkningar är betalade. I januari 2023 höjdes familjens hyra med tio procent och i mataffären vänder hon på varje krona.

Prioriteringen handlar om överlevnad

Maria har tre barn. Alexander och Alicia skulle behöva var sin vinterjacka. Elias fick en för stor jacka förra året så han klarar sig med samma i jacka i vinter. Alla tre barnen behöver nya skor.

Fortsatt skenande priser gör årets skolstart mer krävande än tidigare. Det som tidigare beskrevs som svårt eller tufft beskrivs nu som omöjligt. För den förälder som inte har råd att ställa fram mat på bordet handlar det inte om att prioritera bort onödiga saker i budgeten utan om överlevnad.

Hjälp från Frälsningsarmén med mat och kläder

I veckan ska Alexander ha friluftsdag med sin klass. När Maria fick informationen från skolan började hon gråta. Alla barn ska ha fika och matsäck med sig. Skafferiet och kylskåpet hemma ekar tomt. Alexander skulle behöva vara hemma från sin skoldag och Maria skulle behöva tacka nej veckans enda pass på jobbet för att vara hemma med honom.

Hon kontaktade Frälsningsarmén på orten och kunde lättad gå därifrån med ett presentkort. Maria planerar att köpa ett äpple, bröd, smör och ost till Alexanders skolutflykt. Hon fick också en rekvisition till Myrorna där hon kommer att kunna hämta vinterkläder och skor som passar barnen.

Text: Kiki Broms

Hjälp ett barn i utsatthet! Din gåva gör skillnad

Exempel på hur din gåva kan hjälpa:

  • 50 kr - Ett förstärkt mellanmål under en gratis fritidsaktivitet.
  • 100 kr - En enkel födelsedagspresent till ett barn i utsatthet.
  • 250 kr - En månads fritidsaktiviteter med förstärkta mellanmål.
  • 500 kr - En ny ryggsäck full med skolmateriel inför skolstarten.
  • 1 000 kr - En termins aktiviteter med mellanmål för ett barn.

Välj engångsbelopp

Du vet väl om att du kan få skatteavdrag om din gåva är 200 kr eller högre? Du behöver isåfall uppge ditt personnummer på tacksidan.

Välj betalsätt

Plusgiro 90 04 80-5 | Bankgiro 900-4805 | Swish 9004805