Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Disktrasor och dans välkomnar julen i Eksjö

I Eksjö arbetar Frälsningsarmén redan intensivt inför julen. Hemstickade disktrasor säljs till förmån för barnfamiljer i behov av stöd. Julsånger och dans ska glädja Eksjöborna under bland annat marknaden och julgryteinsamlingen. ”Hoppas att det spritter i benen på dem som tittar”, säger familjekonsulenten Pernilla Ålöv.

Familjekonsulent Pernilla Ålöv i full färd med att sticka disktrasor i bomull och bambu som säljs hos Frälsningsarmén i Eksjö till förmån för behövande familjer genom julinsamlingen. Foto: Pernilla Ålöv

Frälsningsarmén i Eksjö i Småland jobbar för fullt med julinsamlingen och familjekonsulenten Pernilla Ålöv är full av idéer. I vanliga fall ansvarar hon för öppen förskola, barngrupp, dagledigträff och vardagsgudstjänster. Nu till julinsamlingen har hon ett annat projekt på gång.

Stickar disktrasor till förmån för familjer

— Precis som förra året stickar och virkar vi egna disktrasor i bomull och bambu som vi säljer för 100 kronor. Vi har redan en hög i massa härliga färger klara som väntar på nya ägare. I år har jag fått hjälp av ytterligare en kvinna så nu är vi tre som skapar disktrasor, berättar Pernilla.

Intäkterna går till barnfamiljer i Eksjö som behöver extra stöd, precis som resten av julinsamlingen gör.

Stå på torget med julgrytan flera gånger

Pernilla berättar hur Frälsningsarmén också planerar att visa sig ute på stan.

— Vi kommer att stå på torget under ett par lördagar med julgrytan. I år är det även julmarknad i Eksjö en av de lördagarna. Då är det perfekt att vi har disktrasorna att sälja också, säger hon.

På torget ska Pernilla sjunga julsånger tillsammans med några mammor från kårens öppna förskola.  Det bjuds även på traditionell hornmusik och en sångstund med barnen för att glädja torgbesökarna.

Skapa kontakt med glad dans

Dessutom ska Pernilla även dansa, berättar hon med ett leende.

— Jag ska få barnen i årskurs 3-6 att lära mig några TikTok-danser, som är så populära nu. Så får de barn som vill komma till julgrytan och dansa med mig. Jag hoppas att det spritter i benen på dem som tittar, så att de dansar med. Det blir ett riktigt roligt sätt att skapa kontakt med människorna i Eksjö och förstås få in pengar till Frälsningsarméns viktiga verksamhet, avslutar Pernilla Ålöv.

Text: Carina Tyskbo
Foto: Pernilla Ålöv

Hjälp någon i jul

Swisha här

Exempel på hur din gåva kan hjälpa

  • 50 kr - Julfika och gemenskap för ensamma och äldre
  • 150 kr - En värmande julkapp - mössa och vantar
  • 250 kr - Julklapp till ett barn
  • 500 kr - Liten julmatskasse
  • 1000 kr - Stor julmatskasse

swishbild.jpg Swisha till 900 48 05

Publicerat: 2021-11-22Skriv ut