Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Samarbete med Socialtjänsten för att hjälpa unga i riskzonen

För att så tidigt som möjligt ge socialt stöd till unga i riskzonen för missbruk och kriminalitet har Socialtjänsten Hässelby Vällingby tecknat så kallade sociala utfallskontrakt med b la Frälsningsarmén.

Jenny Alm och Per-Johan Fernström från Frälsningsarmén flankerar Jessika Oldin Lazaroff, processledare från socialtjänsten i Hässelby Vällingby. Tillsammans ska de bryta nymark för att bli bättre på tidiga, förebyggande insatser för unga. Foto: Amir Nabizadeh

– Det är viktigt att socialtjänsten utvecklas och hittar nya vägar. Vi har internationella erfarenheter av den här typen av samarbete och vet hur effektivt det kan vara om man vill arbetaförebyggande på riktigt, säger Per Johan Fernström, verksamhetschef för Frälsningsarméns missbruksvård i Stockholm till Dagens Nyheter.

– Vi vet att föräldrarnas roll är oerhört viktig när ett barn befinner sig i riskzonen. Att ge dem verktyg att knyta an till sina barn och minska stressen och konflikterna i föräldraskapet är centralt för att minska riskerna för att barnen hamnar i missbruk och kriminalitet, säger Jenny Alm, ansvarig för Kvinnocenter Akalla och projektledare för föräldrastödet till Dagens Nyheter.

– Det fina är ju att när socialtjänstens insats är slut, då finns det civila samhället kvar. Det skapar förutsättningar för hållbara relationer och långsiktig skillnad för barnen och deras familjer, säger Jenny Alm.

Läs hela artikeln i Dagens Nyheter här.

Meningsfull fritid ska motverka att unga hamnar i kriminalitet