logotype
Hjälp en person i hemlöshet - ge en gåva nu

Torpkonferensen

Torp är en all kristen konferens som pågår under midsommarveckan (19-25/6) på platsen Torp som ligger på slätten mellan Kumla, Fjugesta och Örebro. Evangeliska frikyrkan är arrangörer och i år är temat ”Det finns frihet”.  

I Jesaja 61 står det: "Herren Guds ande fyller mig, ty Herren har smort mig. Han har sänt mig att frambära glädjebud till de betryckta och ge de förkrossade bot, att förkunna frihet för de fångna, befrielse för de fjättrade, att förkunna ett nådens år från Herren, en hämndens dag från vår Gud, att trösta alla som sörjer." 

När Jesus vandrade omkring, drogs alla människor till honom. ” alla tullindrivare och syndare sökte sig till Jesus för att höra honom”. Det förargade många. Jesu programförklaring handlar om ett helt liv. I mötet med honom blir människor fria. Inte på ett ytligt och individualistiskt sätt utan fria att bli hela. Frihet från synd, frihet till ett helt liv. 

Frälsningsarmén kommer att vara en del av Torp 2023! 

EFK har i år inbjudit Frälsningsarmén att vara med och vi har tackat ja! Temat går väldigt i linje med vårt uppdrag och vi tror att vi har stor glädje och inspiration i att möta Guds folk till uppbyggelse och påfyllnad.  

Vi hoppas att just du vill komma och vara med! Prata också gärna med folk i din kår eller verksamhet och se om ni kan bli ett gäng som åker tillsammans. Kolla med din kårledare om ni ska satsa på att åka till Torp 2023 som kår.  

Datum 

Konferensen pågår den 19-25 juni. Vi från Frälsningsarmén fokuserar i första hand på att vara på plats onsdag – fredag i midsommarveckan, det vill säga den 21-23 juni men hela konferensen är naturligtvis värd att besök för den som kan och vill.  

Hur märks det att Frälsningsarmén är på plats? 

Först och främst genom att vi är många som bestämmer oss för att åka dit och vara med!  

Lunchsamling för dig som tillhör Frälsningsarmén eller känner dig hemma hos oss! 

Onsdagen den 21 juni kl.12.00 – 13.45.  

Inspiration, samtal och delande kring vår vision och strategi 

Medverkande: TC Bo Jeppsson, Programchef och bitr. programchef Markus och Ewa-Marie Kihlagård mfl.  

Lunchmacka och dricka kommer att finnas och under våren kommer en länk där du kan anmäla dig till denna samling.  

Konsert med Vasa Band och H&M funkband 

Onsdagen den 21 juni kommer Vasa Band och H&M funkband (=Holmlund och Marthinussen) att medverka vid kvällsgudstjänsten samt hålla en egen konserten på kvällen! Det blir ett ös som ni inte vill missa!   

Talare från Frälsningsarmén 

Frälsningsarmén kommer också att medverka med olika seminarietalare, bland annat ”Starta om” och Emma och Mark Cotterill. Fler talare och seminiare från oss är på gång, programmet läggs på plats under våren.   

Vad händer mer på Torp? 

Under dagarna är programmet fyllt av bibelstudier, seminarier, gudstjänster och konserter att ta del av. Det finns också barnmöten.  

Mat, logi och annat praktiskt 

Adress till Torp:  Kräcklinge, 692 93 Kumla  

Logi: I första hand är det camping som är grejen med Torp men det går naturligtvis också bra att hitta boende i närheten på hotell eller liknande. Se tips på konferensen hemsida nedan.  

Transport: Det finns en specialbusslinje som går under dagarna mellan Örebro och Torp som kostar 50 kr/ resa. 

Välkommen också över en dag om du finns i närheten! 

OBS! Viktig information om campingplatser  

Det går inte att boka endast några dagar utan man kan bara förboka en hel vecka. Om man planerar att dyka upp bara någon dag eller två så går det att söka upp campingreceptionen på plats utan att boka innan och betala för de dygn man är där, men vanligtvis är alla el-platser redan bokade då och även de bästa platserna som ligger mest centralt på området. 

Den 3 mars kl. 19:00 öppnas onlinebokningen för område 4 och 5 för de som vill göra en volontärinsats under veckan. 

Den 12 mars kl 19:00 öppnas resterande områden i onlinebokningen, och det brukar vara många platser som bokas upp de första 24 timmarna.  

Mat: Mat och fika av olika slag finns att köpa på konferensområdet.   

Anmälan: Ingen anmälan behövs till konferensen. Gudstjänster och barnmöten är gratis. Till seminarier och konserter kan man antingen köpa en biljett på plats eller köpa ett seminarieband för flera dagar.  

För mer information om program, bokning av logi och annat praktiskt, se konferensens hemsida som kommer att uppdateras med mer information under våren.  

Torpkonferensen - Evangeliska Frikyrkan (EFK) 

Mer information kommer under våren 

Vi kommer under våren att lägga ut mer information. Håll utkik här och sprid informationen till berörda.  

Vi ser fram emot att ses på Torp 2023! 

Markus och Ewa-Marie Kihlagård