Stöd vårt internationella arbete

Artiklar kring vårt arbete internationellt

Här kan du läsa artiklar och berättelser kring vårt arbete internationellt.

En äldre man i Indien tar emot säckar med förnödenheter från två kvinnor som bär Frälsningsarméns uniform.

Katastrofhjälp i översvämningsdrabbade Chennai

I Indien har vi stöttat de som drabbats värst av cyklonen Michaung och översvämningarna som följde i dess spår. Läs om hur de nödställda har fått hjälp!

En ung mamma sitter med ett litet barn i knät.

4600 ukrainska flyktingar har fått hjälp i Moldavien

Till fattiga Moldavien har nära en miljon flyktingar strömmat in från grannlandet Ukraina. Läs här om hur de har fått hjälp av Frälsningsarmén!

Barn i Bolivia sitter i ett klassrum- framför dem står en person och undervisar.

Ge ungdomar framtidstro i Bolivia

I Frälsningsarméns sociala projekt stärktes unga och föräldrar i samtal om familjerelationer och möjligheten till framtida studier.

Utdelning av förnödenheter utförd av Frälsningsarmén.

Torka, översvämningar och krig

I Afrika kan man vara utan regn i månader. När det sed regnar så blir det ofta översvämning. De utsatta får akut hjälp med mat, filtar och kläder. Läs mer!

Över två år av lindrad nöd i krigets Ukraina

Sedan krigsutbrottet februari-22 kan vi summera hur hundratusentals flyktingar fått hjälp med bland annat mat, kläder, sovplatser och bostäder. Läs mer!

Vårt katastrofarbete – så går det till

Frälsningsarmén finns i 134 länder och har lokala team på plats som är utbildade, kan agera snabbt och som stannar kvar.

Dmitrijs och Ilona tillsammans med sina barn och personal på kåren i Riga.

"Gud tar oss ur bekvämlighetszonen"

Ilona och Dmitrijs leder Frälsningsarméns kår Riga 1, en alltmer välbärgad och västlik stad med fortsatt stor utsatthet. Läs om deras liv och arbete här!

Frälsningsarméns personal i Tanzania delar ut mat från säckar till en grupp människor.

Katastrofhjälp runt om i världen

Frälsningsarmén i Sverige stödjer genom det internationella arbetet långsiktiga projekt bland annat i Malawi och Kenya. Läs mer här om hur vi hjälper!

Elsa Björkqvist i ett vårdrum i zambia, i famnen håller hon i ett litet barn.

Som läkare i Zambia lärde sig Elsa att använda alla sina sinnen

Elsa Björkqvist har tjänat som läkare med huvudansvar för barnavdelningen på Chikankata Mission Hospital i Mazabuka, Zambia.

En buss som fungerar som en mobil klinik ute på landsbygden i Bolivia

Frälsningsarmén – viktig sjukvårdsaktör i många länder

I 130 år har vi bedrivit viktig sjuk- och hälsovård runt om i världen. Kapten Heidie Bradbury, samordnare för internationella sjukvårdsfrågor, berättar.

Kathleen Johanssons film från RIga

Ukrainska flyktingar: ”Tack för hjälpen, Frälsningsarmén!”

Flyktingar från Ukraina i Lettland tackar för allt stöd. Se videon där de berättar hur livet blev lättare, tack vare Frälsningsarmén.

Danmaris Frick

"Fortsätt be för Ukraina!"

Damaris Frick har arbetat för Frälsningsarmén på plats i Ukraina sedan kriget startade. Här är hennes berättelse.

6 personer i Frälsningsarméns uniform tittar leende in i kameran

Tio år av stöd till krigsdrabbade i Ukraina

Frälsningsarmén har bedrivit hjälparbete i det krigsdrabbade Ukraina i tio år. Hjälpen har samordnats effektivt tack vare europeiskt samarbete.

”Utan gåvor kan vi inte genomföra vårt flyktingarbete”

Till lettiska kåren Riga 1, som driver ett socialt center kommer många ukrainska flyktingar varje vecka. Läs här om det intensiva arbetet för flyktingarna!

En kvinna och en man står och håller i matförpackningar - i bakgrunden syns ett förråd fullt med matvaror och kläder. Mannen är klädd i Frälsningsarméns uniform.

Så har Frälsningsarmén hjälpt Ukraina sedan krigsutbrottet

Tiotusentals människor fått mat, kläder, tak över huvudet, omsorg för barnen, hjälp att ordna identitetshandlingar, söka arbete och få psykologstöd.

Vattentankar vid en skola i Kenya - två män varav en i Frälsningsarméns uniform står framför ett hus med blå dörrar där det finns toaletter.

Lyckat vattenprojekt för skolor i Kenya

Tack vare utbildning i teknik och underhåll har skolorna självständigt kunnat sköta vattentankarna. Läs mer om projektet här!

Richard Munyao, Kenya, sitter på marken och arbetar med sina trädplantor. Bredvid honom står hans rullstol.

Richard förlorade båda benen i en trafikolycka - idag räddar han miljön

När Richard Munyao blev funktionshindrad såg framtiden mörk ut. Men med hjälp av en vattentank genom Frälsningsarmén driver han nu en plantskola. Läs mer!

Minskad fattigdom när kvinnor i Kenya ansvarar för ekonomin

Kvinnorna i Kenya har kunnat förbättra husen, betala barnens skolavgifter och tagit viktiga beslut om framtiden. Läs här om hur de går till väga!

Fortsatt hjälp till ukrainska flyktingar

De hjälpsökande på flyktingcentret i Riga får en matkasse och en kasse med hygienprodukter, får ta gratis kläder och har tillgång till gratis hårklippning.

Second hand-butiken i Frälsningsarméns fastighet i Almere. I butikens kafé- och samtalsdel sitter det personer runt ett bord som fikar.

Ukrainska möten i nederländska Almere

Besök på nederländska kåren i Almere en måndagsförmiddag i slutet av mars 2023.

En av gatorna i Red Light District i Amsterdam, Holland.

Frälsningsarmén i Red Light District

Mitt i Amsterdams Red Light District erbjuder Frälsningsarmén sedan 75 år en mötesplats där alla är välkomna. Läs mer här!

Till vänster, Kennedy Bwire som är barnrättskoordinator på Frälsningsarmén i Kenya East. Här besöker han en kvinna, Lisa, och hennes dotter på sjukhuset.

Unga utsatta flickor i Kenya räddas av Frälsningsarmén

På väg hem från skolan blev ”Lisa”, då 13 år, våldtagen av en krigare från samma stam i Kenya. Hon blev dessutom gravid och framtiden såg inte ljus ut.

Barn och vuxna som tar emot matpaket och vattendunkar från Frälsningsarmén.

Historisk torka i Kenya - vi hjälper familjer och skolor med matpaket

Torkan i Kenya är en humanitär katastrof eftersom befolkningen är beroende av självhushållning vid både odling och djurhållning. Läs om vår hjälp här!

Porträttbild av en kvinna, Ellinor, från Malawi.

Snabb hjälp till Malawi efter naturkatastrofen

Tack vare pengarna som samlats in kunde mat och hygienartiklar delas ut till de som mist sina hem. Nu väntar uppbyggnadsfasen – fortsatt hjälp behövs!

Ett gäng unga glada kenyanska pojkar hjälper till att ta emot säckar med majsmjöl från Frälsningsarméns personal.

24 skolor i Kenya får hjälp med mat under torkan

Kenya har länge lidit av matbrist orsakat av torka. Frälsningsarmén kan nu tack vare insamlade medel se till att barnen får ett lagat mål mat per dag.

En familj i Malawi står utanför en hydda som har blivit förstörd av cyklonen.

Frälsningsarmén är redan på plats i katastrofens Malawi

Mat, rent vatten och någonstans att bo är de mest grundläggande behoven vi hjälper med i katastrofens Malawi, efter cyklonen Freddys härjningar.

Ett besök på en skola i Kenya. På bilden syns bland andra Överste Daniel Kiama, landsledare i Kenya East, till höger om honom Bo Jeppsson, Frälsningsarméns ledare TC i Sverige, Mr. Charles Nguna, parlamenstledamot och Ngolia Kimanzu, ansvarig kvalitetssäkring internationell utveckling på högkvarteret i Stockholm.

Framgång för våra utvecklingsprojekt i Kenya

Rikliga skördar, rent vatten åt fler, ett motståndskraftigare jordbruk och sanitet som räddar liv är några av de pågående projekten. Läs mer om Kenya här!

En man från Frälsningsarmén som delar ut mat och dryck till en kille i Ukraina.

Frälsningsarmén fortsätter hjälpa i Ukraina

Under året som gått har Frälsningsarmén på sina tio platser i Ukraina arbetat intensivt med att hjälpa de krigsdrabbade invånarna.

Ryggtavlorna på två personer i Rumänien. De står tillsammans med en kvinna med Frälsningsarméns sköld på sin jacka.

Årsdagen av kriget i Ukraina uppmärksammades

Vi tänker på och ber för alla dem som har drabbats av kriget. 160 730 av dessa människor i nöd har vi mött och hjälpt på en mängd olika sätt.

En serpentinväg som slingrar sig ner från bergen.

Framtidstro i Malawi

Frälsningsarmén har fler än 100 kårer i Malawi, många med specifika projekt som direkt stödjer 2 440 jordbrukare, mestadels kvinnor. Läs mer!

En kvinna med Frälsningsarméns sköld på jackan samtalar med två personer som har ryggen mot kameran.

Hjälp till frusna flyktingar i Ukraina

8 milj människor, de flesta kvinnor och barn, befinner sig på flykt från kriget i Ukraina. Nu pågår en insamling som ska hjälpa dem att klara vintern.

Två glada pojkar från Ukraina på läger i Georgien.

Barn från Ukraina på läger i Georgien

Frälsningsarmén i Östeuropa hjälper flyktingar från Ukraina med mat, hygienartiklar och transporter.Över 100 barn från olika delar av Ukraina fick åka på sommarläger i Georgien.

Två män i Pakistan som står vid påsar från Frälsningsarmén. I påsarna ligger det förnödenheter i form av bland annat mat, hygienartiklar och filtar.

Vi fortsätter hjälpa Pakistan efter översvämningarna

Under sommaren 2022 drabbades Pakistan av mycket omfattande översvämningar och Frälsningsarmén i Sverige stödjer insatser för att hjälpa de drabbade. Vi har ställt några frågor om vad Frälsningsarmén gör på plats till George William som är ansvarig för Frälsningsarméns katastrofarbete i Pakistan.

En tvättstuga med 6 tvättmaskiner som står på rad. I tvättstugan ligger det kassar, tvättmedel och sköljmedel.

Tvättstugan som ger livskvalitet till fattiga och utsatta i Rumänien

Vad gör en församling som vill göra något praktiskt för människorna i sin omgivning? Hur börjar man? Ja, man kan till exempel göra som Frälsningsarméns kår/församling i Iasi, Rumänien. De startade en tvättstuga, en verksamhet som utvecklades till något mycket mer.

Så vill vi stoppa hungersnöden i Malawi

I Malawi, där många lever av jordbruk, är extremt väder katastrofalt. Översvämningar och torka förstör grödor. Din gåva kan rädda liv!

Ett barn som fyller en mugg med vatten.

Alla har rätt till mat och rent vatten

Frälsningsarmén i Sverige driver 40 projekt i främst Kenya och Malawi, med fokus på jordbruk, vatten och mänskliga rättigheter, som påverkar 80 000 liv.

Porträttbild av en kvinna, Tanya, som har den Ukrainska flaggan runt axlarna och tittar in i kameran.

”Tack för all värme och vänlighet!”

Tanya flydde krigsdrabbade Ukraina till Sverige, rädd men kände Guds omsorg. Hon uppskattar Frälsningsarméns värme och vänlighet men vill återvända hem.

Porträttbild av Illya och Yana.

Njursjuke Illya riskerade att dö under flykten från krigets Ukraina

Illya, som behöver dialys 3 gånger i veckan, flydde Ukraina i tid. Han och familjen är nu säkra i Sverige och tackar Gud och kristna för stöd. Läs mer här!

Porträttbild av Elsa Hägglund som är kårledare. Hon står utomhus vid en dörr och håller i tre kuddar.

Flyktingar från Ukraina får hjälp av Frälsningsarmén i Hällnäs

Ukrainska flyktingar i Hällnäs bjuds på middag, barnen deltar i barnträffar och familjerna får sängkläder. "Vi finns här för dem", säger Elsa Hägglund.

En kvinna och hennes fyra barn tillsammans med två personer från Frälsningsarmén. De står mot en stenvägg och tittar in i kameran.

En tiggares upprättelse

En rumänsk kvinna som satt och tiggde i Nässjö lärde känna medlemmar i Frälsningsarmén på orten. Nu är hon och barnen engagerade i Frälsningsarmén i hemlandet och tack vare stöd både där och från Nässjö har livet tagit en ny positiv vändning.

Tre glada flickor i Kenya går tillsammans med ryggsäck på ryggen med varsin plastdunk i handen som de ska fylla med vatten.

Rent vatten räddar liv i Kenya

Elever i Kenya bär dagligen flera liter vatten till skolan för handtvätt, dryck, matlagning, städning av klassrum och tvätt av skoltoaletter. Läs mer här!

Överste Jostein Nielsen tillsammans med hans fru, överste Magna Våje Nielsen. De går på en gata i Bulgarien och håller hand.

Drömmen som blev verklighet

2021 blev Bulgarien det 132a landet där Frälsningsarmén är verksam och en del av det östeuropeiska territoriet. Läs här om arbetet som är i full gång!

Ett gäng barn i skoluniform som springer.

Många ringar på vattnet i Kenya

Summering av 12 års vattenprojekt i Kenya visar; bättre skolresultat, friskare elever, tryggare flickor, starka bysamarbeten och ökad livslängd. Läs mer!

Frälsningsarméns volontärer som stöttar med röjning och bortforsling av lera.

”Allt var täckt av lera, allt!”

Vid skyfallen sommaren 2021 i Tyskland, Nederländerna och Belgien fick tiotusentals människor sina hem förstörda. Läs här om hur de fick hjälp!

Ryggtavlan på en kvinna som står och samtalar med en kvinna från Frälsningsarmén. Kvinnan från Frälsningsarmén bär munskydd och en gul väst med Frälsningsarméns sköld. I bakgrunden sitter och står det personer med munskydd.

Mildred hjälper sjuka och fattiga i Paraguay

Mildred är ansvarig för arbetet på kliniken Tekokatu i Asunción. ”Jag känner att jag fått en gåva från Gud att hjälpa människor”, säger hon. Läs mer här!

Porträttbild av Galina, som arbetar på Frälsningsarmén.

Hjälper flyende ukrainare undgå människohandel

I Moldavien får ukrainska flyktingar hjälp med att hitta trygga sovplatser och jobb då de annars riskerar att utsättas för människohandel. Läs mer här!

Många glada barn står i någon typ av arena med händerna i luften.

Miljardgåvan blev till kulturcenter för barn från alla samhällsklasser i USA

Mc Donalds-grundarens fru Joan Kroc bad Frälsningsarmén om hjälp att grunda kulturcenter för barn från alla samhällsklasser.