Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

I världen

Frälsningsarmén finns idag i 130 länder i världen enligt rapportering den 18 juni 2018, och vårt internationella högkvarter finns i London. Vårt uppdrag är detsamma i alla länder: att predika evangeliet om Jesus och hjälpa människor i Hans namn.

Världskarta där de länder som Frälsningsarmén finns är utmärkta.

Frälsningsarmén är en kristen kyrka med omfattande social, pedagogisk och medicinsk hjälpverksamhet. Vår tro leder till praktisk handling och vi hjälper utan åtskillnad den som har det svårt.

Vi delar med oss av vår tro till alla människor och vi erbjuder en öppen gemenskap utifrån människors intressen och dagliga behov.

Medlemmar och anställda

Totalt finns mer än 14 300 kårer i världen med fler än 1 130 000 frälsningssoldater och i varje land bedrivs ett omfattande socialt arbete.

Vi har en bredd av socialt och pedagogiskt arbete liksom ett omfattande arbete med hälsovårdskliniker och sjukhus i många länder.

Inom våra sjuk- och hälsovårdsprogram finns 3 130 läkare anställda och 7 750 lärare inom våra skolor och utbildningsverksamhet.

Antal hjälpta under 2016

Enligt statistiska uppgifter för år 2016 betjänades 15 502 594 människor i verksamheter som

  • hjälpsökande vid öppen social verksamhet
  • samhällstjänster som arbetsförmedlingar och rådgivningsbyråer
  • hjälpinsatser vid naturkatastrofer
  • kolloverksamhet och övriga sommarläger
  • aktiviteter efter skolan med läxhjälp och idrott

Sociala institutioner

Vid våra sociala institutioner exempelvis för drog- och alkoholmissbrukare, hemlösa, ungdom i riskzon eller stödboenden för funktionshindrade, familjebehandling, unga mödrar med spädbarn finns 66 662 platser med en årlig kapacitet att hjälpa vid 24 331 630 vårddygn.

Skolor

År 2016 undervisades 210 023 barn och ungdomar vid våra 5 218 skolor. Vi har förskolor, grundskolor, gymnasier och högskolor liksom yrkesskolor i flera länder.

Sjukhus

Frälsningsarmén har 230 sjukhus med inritning allmän medicin, kirurgi, vård i livets slutskede, kvinno- och förlossningsvård samt 125 mobila kliniker.

Katastrofinsatser

Utöver den verksamhet som bedrivs i varje enskilt land så finns även ett antal arbeten som bedrivs från högkvarteret i London och som har fokus på global utveckling.

Ett exempel är International Emergency Services som organiserar katastrofinsatser och skickar ut team över hela världen till områden som på ett eller annat sätt drabbats av större katastrofer.

Skriv ut