Tredje advent firades på Vasakåren

Vilken fest det blev när tredje advent firades på Vasakåren! En förväntansfull stämning låg i luften när människor i alla åldrar möttes i den julpyntade lokalen.

 Ett trivsamt sorl av småprat, skratt, kaffekokande och julmusik spreds och vår barn- och ungdomsofficer Elisa Gallardo inledde sedan gudstjänsten med hälsa alla välkomna. Efter att det tredje ljuset tänts hade vi glädjen att få höra Jonas Tegnér med sin gitarr framföra ”Tänd ett ljus”. Dagens bibelord hämtades från Johannes 1:6-9 om det sanna ljuset, Jesus! Julevangeliet berättades sedan genom dramatisering. Utan att ha övat innan ställde både barn och tonåringar upp med att agera Ängel, Maria, Josef, herde och får. Berättelsen varvades med olika musikaliska inslag; Elina spelade fagott, Vilma och Elina sjöng ”Light of the world” ackompanjerade av Albin, Toby fick lokalen att svänga i ”This little light of mine” och alla sjöng tillsammans och prisade Gud! Vi fick med oss uppmaningen att sprida ljuset, budskapet om Jesus, vidare i vår värld och fick ge vår respons på det genom att tända ljus. 

Dansa kring granen

Efter välsmakande julfika skapade vi fri golvyta och placerade julgranen i centrum. Ackompanjerade av gitarrorkester dansades de klassiska ringlekarna. Många var med - den yngsta 1 år gammal och den äldsta 70 plus! För några av våra medlemmar som kommer från andra länder var det första gången som de dansade runt granen. Även om de inte kunde alla texterna eller rörelserna kunde vi dela glädjen tillsammans! Efter att vi (nästan) lyft taket med raketen kom tomten med överraskning till alla barn! Vi tackar Jesus för gemenskapen och glädjen vi fick dela tillsammans!